logo

Login FormAktuális mérkőzések


Az UVSE nyerte a Vízvári és a Lemhényi kupát is PDF Nyomtatás E-mail
2014. február 16. vasárnap, 19:42

Nagy fölénnyel az UVSE nyerte a Vízvári kupát szombaton, miután az elődöntőben 14-7 arányban győzött a Vasassal szemben, majd a döntőben 9 góllal (18-9) múlta felül a Honvédot. A bronzmeccsen a Vasas győzött a Péccsel szemben 17-5-re.

A BVSC 99-es csapata Tatabányán a 9-12. hely egyikéért küzdött. Előbb gyenge lövőszázalékkal kikaptak 6-5-re Szombathely csapatától, majd sokkal összeszedettebben játszva 11-10-re győztek az egriekkel szemben. Ezzel a 11. helyezést érték el.

Az ifiknek kiírt Lemhényi kupa elődöntőiben: Vasas - Szentes 9-5, UVSE - FTC 15-5. A döntőben 12-4 arányban győztek az újpestiek, így a serdülő után az ifi kupát is elhódították. A bronzérmet Szentes csapata szerezte meg 10-6-os Fradi elleni győzelmével.

Módosítás dátuma: 2014. február 16. vasárnap, 19:42
 
2014.02.09. Szentes - UVSE serd. leány PDF Nyomtatás E-mail
2014. február 15. szombat, 22:14

A mérkőzés gólösszefoglalója:

 
Fontos három pontot raboltunk Szentesről PDF Nyomtatás E-mail
2014. február 11. kedd, 10:31

Thumbnail
Micsoda hétvége volt ez!

Vasárnap Szentesre utaztunk, ahol a serdülő és ifi leány bajnokságok folytatódtak. Először a fiatalabbak összecsapására került sor, amely rangadónak számít ebben a korosztályban. Nagy iramban kezdődött a találkozó, s legalább a félidőig az volt az érzésem, hogy mindkét oldalon túlpörgött néhány kulcsjátékos, így rengeteg hibával játszottak a csapatok.

Az első negyedben két átlövésgóllal indított a Szentes, amelyre előnyből tudtunk válaszolni, majd a második negyedben csupán egyetlen gól esett, amivel egyenlítettünk. Térfélcserét követően Panka pár percet centerezett, ami rendesen elvonta a védők figyelmét, s Hertzka Orsi beúszásából valamint Kuna Szonja nullszöges rosszkézoldali lövéséből két góllal megléptünk, de átlövésekkel gyorsan visszajött a Szentes.

Legközelebb már csak a záró játékrészben nőtt meg a különbség, de ekkor már vendéglátóink nem tudtak visszazárkózni: három gólos előnyünkre még egyszer büntetőből válaszoltak, majd két perccel a vége előtt Panka két akciógóljával négyre nőtt a különbség. Végül 11-8 arányban győzött a csapat.

Sajnos az egy szem játékvezető nem nagyon bírta a nyomást, szerintem egyáltalán nem számított arra a felfokozott hangulatra, ami a "Szentes patriots" szurkolói, és a többi hazai néző buzdításából fakadt. Előbb egy valószínűleg a gólvonalon belülről kikotort lövést nem adott meg a hazaiaknak, majd elnézett egy két méteren belül kapott újpesti passzt, s megadta a "lesgólt". Ettől függetlenül a mutatott játék alapján szerintem mindenképpen az ÚVSE nyert volna, bár valószínűleg még kiélezettebb végjáték mellett.

Az ifi találkozón már két játékvezető volt, de izgalmak híján érdemes lett volna inkább átcsoportosítani őket az előző meccsre: 13-4-re nyertek ugyanis a mieink.

Következő vasárnap Dunaújváros csapatát fogadjuk, akikkel vélhetően pont fordítva, ifiben fogunk nagy csatát vívni.

Ellenfelünk edzői értékelése itt elolvasható: http://szentesivk.hu/utanpotlas_hirek.php

Néhány kép a mérkőzésekről: http://20140209szentes.ritz.fotoalbum.hu/

Módosítás dátuma: 2014. február 11. kedd, 18:22
 
A felsőház volt a tét: újra legyűrtük a BVSC-t! PDF Nyomtatás E-mail
2014. február 11. kedd, 10:26

Thumbnail
Eligazítás

A hasonló játékerőt képviselő BVSC otthonába látogatott az ÚVSE felnőtt női csapata. A tét egyértelmű volt: vereség esetén a vasutasok megközelítettek volna minket a tabellán, míg győzelemmel szinte biztos felsőházi részvételre számíthattunk. Ősszel hazai pályán ugyan 9 góllal győzni tudtunk, de akkor vendégeink nagyon rossz napot fogtak ki.

Ezúttal a várakozásoknak megfelelően szoros mérkőzésen szinte végig a mieink vezettek, de folyamatosan a levegőben lógott, hogy egyenlíthetnek a hazaiak. A negyedik negyed ráadásul meddő küzdelmet hozott, hiszen egyik csapat sem talált a kapuba (az ÚVSE még büntetőt is hibázott).

Az utolsó fél percben még egy lehetőséget kapott a BVSC, előnyben támadhattak, de Panka 16 másodperccel a lefújás előtt lehalászott egy keresztpasszt. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó, 7-6-ra győzött az Újpest, amellyel minden valószínűség szerint kiharcolta a felsőházi szereplést.

Gratulálunk a lányoknak és edzőiknek! Reméljük, a folytatásban is szereznek még nekünk hasonló örömöket!

Néhány kép a mérkőzésről: http://20140208bvsc.ritz.fotoalbum.hu/

Módosítás dátuma: 2014. február 11. kedd, 10:28
 
Remek felkészülési mérkőzések a Vízvári kupában PDF Nyomtatás E-mail
2014. február 11. kedd, 10:20

Thumbnail
Kispad az UVSE meccs közben

Szombaton a Vízvári kupa csoportkörében először az ÚVSE serdülőivel kellett megküzdenie 99-es csapatunknak. Jóllehet ellenfelünknél sem Egér (Szatmári Kristóf), sem Séló (Sélley Rauscher Domonkos) nem játszott, rögtön az elején kiderült, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban a két évvel idősebbek legerősebb csapatával. 8-0 majd 14-1 után, ellenfelünk cserejátékosai ellen viszont már gólokat is tudtunk lőni, sőt az utolsó negyedet meg is nyertük. A 16-5-ös vereség ellenére nem lehet okunk panaszra, hiszen kiváló tapasztalatszerzés volt ez a mérkőzés: a fiúk megérezhették, hogy van még hova fejlődni sebességben, fizikumban...
 
Az A csoport következő találkozóján a Szeged szoros meccset vívott a Debrecennel. 8-6-os állásnál a szegediek edzőjét piros lappal kiállították, s mivel segédedző nem volt beírva, a továbbiakban csak a játékosok maradhattak a kispadnál. Nem tudom letagadni, hogy az addig semlegesként követett találkozón azonnal elkezdtem szurkolni a magukra maradt srácoknak, de nagyon úgy tűnt, hogy eldőlt a találkozó: pár perc alatt átvette a vezetést a Debrecen. Nagy meglepetésre azonban mégsem ők örülhettek a végén, mert Sikovanyec büntetőivel a csongrádiaknak sikerült megfordítani a mérkőzést (11-9)!
 
Rövid pihenő után a két vesztes összecsapásán fej-fej mellett haladtunk a debreceniekkel, mígnem a negyedik negyedre felőröltük az egyre fáradtabbnak tűnő és kipontozódásokkal tovább gyengült ellenfelünket (13-8 lett a vége). Ezzel a győzelemmel a következő szombaton Tatabányán a 9-12 helyért küzdhetünk meg az Eger, Tatabánya, Szombathely hármassal.
 
Csoportunk utolsó találkozóján simán nyert 14-7 arányban az esélyesebb Újpest a Szeged ellen, amellyel bejutott a legjobb négy közé, ahol a Vasassal játszik majd elődöntőt. A másik ágon Honvéd és Pécs között dől el, ki jut a döntőbe.

Módosítás dátuma: 2014. február 11. kedd, 10:23
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 59