logo

Login FormAktuális mérkőzések


Hatalmas küzdelemben döntetlen a hollandok ellen PDF Nyomtatás E-mail
2013. augusztus 28. szerda, 07:49

 


Kiállítással záruló centerharc

A dunaújvárosi torna második napja orosz-ausztrál mérkőzéssel kezdődött. Az első negyedben kiegyenlített játékot láthattunk átlövésgólokkal. Ausztrál oldalon sok hiba csúszott a támadásokba, ezért nem tudtak ellépni ellenfelüktől, sőt az oroszok egy gólos előnyével, 4-3-al zárult a negyed. A második játékrészben az oroszok nagyon kemény játékot mutattak, a tengerentúliak sorra kapták az emberelőnyöket, de nem tudtak velük élni, így 6-5-el fordultak a csapatok.

Az ausztrálok a folytatásban is viszonylag gyengén lőttek, az oroszok elléptek három góllal. Az ausztrál bírónő még egy dupla fórral próbálta meccsben tartani honfitársait, de egy csúnya előreváltás miatt maradt a háromgólos orosz előny az utolsó negyed előtt. A záró játékrészben nagy finisbe kezdtek az ausztrálok, fel is jöttek egy gólra, de végül egy perccel a vége előtt sikerült ellenfelüknek betalálni, amivel 13-11-re megnyerték a találkozót. Az oroszok sokkal jobban játszottak az előző naphoz képest, persze ilyenkor mindig felmerül, hogy mit enged az ellenfél.

Ezután következett a hollandok elleni rangadónk, ami remekül indult. Gyors gólokkal elhúztunk 5-1-re, bár a negyed végére ellenfelünk két gólra fel tudott zárkózni. A második negyed eleje nem éppen a "fair play" szellemében kezdődött: először Gurisatti Gréta szedett össze egy vérző sérülést a szeme alá, majd Pankát rúgták úgy hasba, hogy percekig alig kapott levegőt. Meg is akasztotta játékunkat a két eset, így ebben a negyedben nem tudtunk gólt szerezni, 5-5-el fordultunk.

A második félidőben kiegyenlített erőviszonyok mellett hatalmas "csata" zajlott a vízben. Sajnos játékunk egyre inkább eltolódott az egyéni megoldások felé. Az utolsó két negyed egyaránt döntetlent hozott, miközben kihagytunk egy büntetőt, és egyszer a hollandok még vezetést is tudtak szerezni.

Az első negyed kiváló kezdése után picit csalódás (de csak nagyon picit), hogy 9-9 lett a végeredmény, de ne feledjük a két sérülést, valamint azt, hogy Stefi az előző napi orrsérülése miatt (szerencsére nem tört el) nem játszhatott.

Attól tartok, az Eb csoportmeccse szikrázóan kemény lesz, de a látottak alapján egyáltalán nem tűnik esélytelennek csapatunk.

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 28. szerda, 08:12
 
Kiváló kezdés, és győzelem Ausztrália ellen PDF Nyomtatás E-mail
2013. augusztus 27. kedd, 08:22


Thumbnail
Pillanatkép a kispadról a negyedik negyedben

Célegyenesbe fordult az U17-es leány válogatott felkészülése, hiszen vasárnap a britek ellen a mieink nyitják majd meg az isztambuli Európa-bajnokságot. Ezen a héten azonban még egy utolsó dunaújvárosi tornán próbálnak összecsiszolódni a lányok. Tegnap először holland-orosz összecsapásra került sor. Előbbiekkel egy csoportban vagyunk az Eb-n, így különösen kíváncsi voltam a teljesítményükre.

Az első negyed még döntetlent hozott (2-2) sok holland emberelőny mellett, amelyeket zömében mezőnyben, orosz visszahúzásokra kaptak. A második negyed mindkét oldalon rossz passzokkal indult, de amíg ebből az oroszok nem nagyon tudtak kikászálódni, addig a hollandok egyre inkább erőre kaptak. 6-3-as fordulás után kezdett kidomborodni a két csapat közötti fizikális különbség, így végül 14-7 arányú sima holland győzelem született. Úgy tűnik, csoportbeli ellenfeleink jó erőben vannak, fóroknál erőltetik a kapufás befejezéseket, bár időnként egy-egy hibás lövés is becsúszik.

A második találkozón lányaink az ausztrálokkal csaptak össze. Jól indult a mérkőzés, vélhetően az előző napok edzőmeccsei alapján azonnal behúzódtak Pankára, nem számoltak azonban a vb-ről most érkezőkre, akik szemrebbenés nélkül átlőtték a zónát. Megnyugtató 5-1-el zártuk az első negyedet, s ennek tudatában bátran ki lehetett próbálni szituációkat, felállásokat, ez azonban most még az eredményesség rovására ment. Sajnos a meccs végére az is kiderült, hogy nem mindenki játszik azonos szinten, így az utolsó negyedet elveszítettük. Ennek ellenére összességében magabiztos győzelmet aratott a csapat (13-10), egy pillanatig nem kellett tartani attól, hogy ellenfelünk megfordítaná a találkozót.

Ma a hollandok következnek, izgalmas mérkőzésre számíthatunk, s talán ez lesz a torna "döntője".

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 27. kedd, 08:27
 
Leány ifi Eb menetrend PDF Nyomtatás E-mail
2013. augusztus 23. péntek, 13:15

Thumbnail
2013. évi leány ifi Eb Isztambul

Egyre több információ érhető el a szeptember 1-8. között megrendezésre kerülő leány ifi Eb-ről. Úgy tűnik, egy ország az utolsó pillanatban visszamondta a részvételt, így 13 csapat mérkőzik meg Isztambulban. Az indulók között hat komolyabb női vízilabda múlttal rendelkező ország szerepel (magyar, holland, orosz, görög, olasz és spanyol csapat), de sikerült úgy megtervezni a menetrendet, hogy legalább egy komoly meccset nyernie kelljen mindenkinek, aki a négy közé be szeretne kerülni. A legutóbbi U17-es Eb-t Görögország nyerte Magyarország, Spanyolország és Oroszország előtt 2011-ben. Most azonban teljesen új korosztály méretteti meg magát, a '96-ban és később születettek, akiknek még nem volt semmilyen világversenyük. Csapatunkban is csupán két dunaújvárosi lánynak van komolyabb nemzetközi tapasztalata: Gurisatti Gréta és Horváth Brigitta jelenleg is Voloszban küzd az U20-as vb-n. Ennek megfelelően különösebb elvárásaink nem lehetnek a csapat felé, hiszen teljesen ismeretlenek a korosztály erőviszonyai.

Az Eb előtt néhány nappal még lesz egy felkészülési torna Dunaújvárosban, ahol az orosz, holland és ausztrál U17-es csapattal küzd meg válogatottunk. Talán ott már többet megtudhatunk az esélyekről.

A menetrendből azonban kiolvasható, hogy Hollandia és Nagy-Britannia legyőzésével a negyeddöntőben elkerülhetjük a fent említett erősebb csapatokat, míg második hely esetén nagy valószínűséggel Spanyolországgal kell felvenni a harcot a nyolc között. Remélhetően a briteket meg tudjuk verni, így a csoportharmadik esettel nem foglalkoztam.

Íme az Eb csoportbeosztása:

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 23. péntek, 14:02
Bővebben...
 
2013.08.18. Videómontázs a szombathelyi vb-ről PDF Nyomtatás E-mail
2013. augusztus 23. péntek, 11:34

Lassított felvételek a fiúkról:

 

 
Negyedik hely a fiú U20-as vb-n PDF Nyomtatás E-mail
2013. augusztus 23. péntek, 11:24

Thumbnail
Csatakiáltás a bronzmeccs előtt

A múlt héten rendezték Szombathelyen a fiú U20-as világbajnokságot, s az utolsó napra (a mieink szerbek elleni bronzmeccsére valamint a döntőre) én is kilátogattam.

A bronzmeccs nagyon rosszul indult, rögtön az első szerb támadás center akciógóllal ért véget, majd öt perc alatt további három gólt kaptunk be, amíg végre nekünk is sikerült előnyből szépíteni. A 4-1-es első negyed után valamelyest javított a csapat, a második játékrészben kétszer is döntetlen állást mutatott az eredményjelző. Térfélcserét követően azonban másfél negyeden keresztül képtelenek voltunk déli szomszédaink kapuját bevenni, míg ők rendre betaláltak. Utolsó két gólunk 13-8-as állásnál született, amikor már eldőlt a találkozó. A bronzérmet 13-10-es győzelmével Szerbia szerezte meg, nekünk be kellett érni a negyedik hellyel, pedig a szurkolásra igazán nem lehetett panasz. Telt ház előtt zajlott a mérkőzés, ráadásul nem csak bennfentesekből állt a közönség, hanem zömmel helyi laikusok töltötték meg a lelátókat. Külön lánycsapatok szurkoltak egy-egy fiúnak, volt autogramosztás is, szóval kis sztárokat láthattunk a vb-n. Wink

A záró mérkőzésen az esélyesebb olaszok szerezték meg a világbajnoki címet, a horvátok a mieinkhez hasonló második félidei gólcsöndjük miatt veszítették el a találkozót. 10-5 után lőtt két góljuk már nem osztott, nem szorzott.

A bronzmeccs képei itt tekinthetők meg: http://20130818szhelyvb.ritz.fotoalbum.hu/

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 23. péntek, 11:44
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

9. oldal / 59