logo

Login FormAktuális mérkőzések


A 2013. évi U17-es leány Eb magyar válogatott csapata PDF Nyomtatás E-mail
2013. augusztus 17. szombat, 18:08

Petrovics Mátyás kihirdette a szeptember 1-8. között Isztambulban megrendezésre kerülő U17-es leány Eb-re utazó magyar válogatottat.

A csapat tagjai:

Thumbnail
Gábor Kincső

Gábor Kincső

Született: 1996

Klub: UVSE

Poszt: kapus

Thumbnail
Szilágyi Dorottya

Szilágyi Dorottya

Született: 1996

Klub: DFVE

Poszt: szélső

 

Thumbnail
Sinka Gréta

Sinka Gréta

Született: 1997

Klub: DFVE

Poszt: szélső, bekk

Thumbnail
Gurisatti Gréta

Gurisatti Gréta

Született: 1996

Klub: DFVE

Poszt: szélső, center

 

Thumbnail
Horváth Brigitta

Horváth Brigitta

Született: 1996

Klub: DFVE

Poszt: rosszkéz szélső

Egyéb: balkezes

Thumbnail
Panka

Ritz Anna

Született: 1997

Klub: BVSC

Poszt: center, szélső

 

Thumbnail
Tamás Viktória

Tamás Viktória

Született: 1997

Klub: BVSC

Poszt: szélső

Thumbnail
Szabó Stefánia

Szabó Stefánia

Született: 1996

Klub: BVSC

Poszt: bekk

Thumbnail
Kuna Szonja

Kuna Szonja

Született: 1997

Klub: UVSE

Poszt: szélső

Thumbnail
Szmodics Viktória

Szmodics Viktória

Született: 1997

Klub: BVSC

Poszt: szélső

Thumbnail
Varga Viktória

Varga Viktória

Született: 1997

Klub: UVSE

Poszt: szélső, bekk

Thumbnail
Leimeter Dóra

Leimeter Dóra

Született: 1996

Klub: Honvéd Polo

Poszt: rosszkéz szélső, bekk

Egyéb: balkezes

Thumbnail
Tímár Maja

Tímár Maja

Született: 1996

Klub: Szentes

Poszt: kapus

 

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 23. péntek, 11:45
 
U20-as csapatunk győzött a dunaújvárosi LEN tornán PDF Nyomtatás E-mail
2013. augusztus 05. hétfő, 07:59

Thumbnail
Az ausztrálok ellen legalább végig játszhatott Panka

Ilyen még nem volt! Pankát nagyjából három perc játék után kipontozták... Felettébb szokatlan dolog ez egy olyan játékostól, akit centerpalántaként hosszasan kellett arról győzködni, hogy fogjon végre ruhát víz alatt, mert hiába szabálytalan, anélkül nem megy. Ezúttal azonban igen sajátos "játékvezetői felfogást" láthattunk a dunaújvárosi LEN tornán. A svájci játékvezető például azzal sem volt tisztában, hogy az oldalvonalat jelző kötélhez érve még nincs kint a labda... (az alapvonali kötélhez érve azért van kint, mert az a szabályok szerint 30 centiméterrel a gólvonal mögött húzódik) A mérkőzések kimenetelét jelentősen befolyásolta, hogy éppen melyik csapatból állítottak ki labda nélkül vagy az ellenfél megérintéséért(!) több játékost. Ilyen értelemben pénteken az U17-es válogatott nem volt szerencsés (17-10-es kiállítási arány), így nem csodálkozhattunk, hogy 4-4 után 14-4 arányú vereséget szenvedett az oroszoktól.

Az U20-asok minden szempontból kiegyenlítettebb találkozót vívtak az ausztrálokkal: a kiállítási és büntető arány megegyezett a mérkőzés végeredményével, így 9-8-ra győzött a hazai csapat.

Vasárnap végre a fiatalabbak is kaptak emberelőnyöket (12-14 nekünk kedvezve, persze továbbra is érthetetlen indokokra), amivel már kiegyensúlyozottabb találkozót tudtak vívni az ausztrál válogatottal szemben. Végül így is kikaptunk, de legalább tisztességes eredménnyel 15-10 arányban.

Az U20-asok az utolsó, újfent szoros találkozón 10-9-re legyőzték az oroszokat, amivel megszerezték a tornagyőzelmet.

Feltűnő volt, hogy egyik vendég csapatnál sem láttam nagytermetű játékosokat. Talán az ő legjobbjaik is a világbajnokságon szerepeltek, ezért gyaníthatóan az itt elért eredményekből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a junior vb-re vonatkozóan. Továbbá elképesztőek voltak a kulturális különbségek: az oroszok jól megtermett edzője és kivarrt hátú segítője még fél órával az U17-es meccs után is emelt hangon üvöltözött lányaival, míg az ausztrál edző a legmeghökkentőbb játékvezetői ítéleteknél is csak mosolygott, halk szóval magyarázott, jeget osztott a játékosoknak.

Fotóalbumok: http://20130803dujv.ritz.fotoalbum.hu/ és http://20130804dujv.ritz.fotoalbum.hu/

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 05. hétfő, 08:43
 
U20-as torna Dunaújvárosban PDF Nyomtatás E-mail
2013. augusztus 03. szombat, 14:01

Thumbnail
Stefi és Kincső vadonatúj válogatott szerelésben

Dunaújvárosban újabb torna kezdődött, amelyen az U17-es és U20-as válogatottaink mellett az idősebb korosztály orosz és ausztrál csapatai vesznek részt.

A pénteki nyitó napon a két vendégcsapat játszotta az első mérkőzést. Eleinte kiegyenlített küzdelem zajlott némi ausztrál fölénnyel, majd az oroszok fokozatosan átvették a vezetést, és végül 12-8 arányban győztek.

A második meccsen a két hazai csapat küzdött meg egymással. Sajnos a mérkőzés nagyon egyhangúra sikeredett: az idősebbek megsemmisítő vereséget mértek fiataljainkra. Jellemző képe volt a találkozónak, hogy a szoros emberfogás szorításában még passzolni sem bírtak az U17-esek. Így könnyű összefoglalni a fiatalok akcióit: Panka talált be először egy 5-4-es lefordulást követően, majd (két negyeddel később) Vica volt eredményes egy 3-2-es lefordulásból, végül Kerekes Eszter ejtette át Vandát. Ezenkívül még egy büntetőt hagytak ki fiataljaink, miközben az idősebbek (főleg az első félidőben) rengeteg helyzetet dolgoztak ki, és könnyedén nyertek 13-3 arányban.

Remélem, a folytatásban valamivel bátrabban (és eredményesebben) játszanak majd az U17-esek a külföldi U20-asokkal szemben. Túl nagy elvárás nincs velük szemben: elsősorban egy nemzetközi, hivatalos LEN szervezésű torna légkörét kell szokniuk. Az idősebb, erősebb ellenfelek pedig segíthetnek "felkeményedni" a nemzetközi színvonalhoz.

Az U20-asok viszont közvetlenül kerethirdetés előtt állnak, a vb két hét múlva kezdődik. Számukra a neves ellenfelek elleni találkozók jó erőfelmérők lesznek, kiderül hol tartanak, miben kell még fejlődniük.

Fényképek az első napról: http://20130802dujv.ritz.fotoalbum.hu/

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 03. szombat, 14:05
 
2013.07.27. Videómontázs a dunaújvárosi tornáról PDF Nyomtatás E-mail
2013. július 29. hétfő, 07:02

A videó, ami alól az aláfestő zenét letiltatta a youtube:

 
Élen zártak csapataink a felkészülési tornán PDF Nyomtatás E-mail
2013. július 28. vasárnap, 18:37

Thumbnail
Panka újabb centergólja, ezúttal Kanada ellen

A dunaújvárosi torna második napján az U20-as válogatott a britekkel csapott össze, s az előző naphoz képest sokkal egyenletesebb játékot nyújtva magabiztosan győzött 19-3-ra. Az U17-ben Kanada ellen ezúttal Gurisatti Gréta is vízbe szállt, Kuna Szonját azonban nélkülöznünk kellett, mert a nyitónapon az egyik brit játékos eltörte az orrát... Most két hétig nagyon kell vigyáznia, jóformán csak úszhat, de reméljük, az Eb-re azért rendbe jön.

A kanadai gárda a fiatalabbak ellen is zónavédekezéssel indított, ami ezúttal sem ízlett nagyon a mieinknek, de amint a centereket egy kicsit szabadabban hagyták, vagy még rendezetlen védelem ellen játszhattak a lányok, azonnal sikerült zavart keltenünk a tengerentúliaknál. A harmadik negyed környékén 9-5-re megléptünk tőlük, de ekkor kaptunk gyorsan két gólt, így maradt izgalom a végére is. Védőink egyébként különös piruetteket mutattak be ellenfelünk hatalmas centerén, aki az egyik alkalommal Stefit úgy dobta el, hogy repült a víz fölött. Ennek ellenére alapvetően a védők akarata érvényesült. Nem úgy a másik oldalon: Panka, ahogy az egész tornán, most is ontotta a büntetőket, de összejött egy szép centergól is, mellette Gurisatti Gréta játszott még ellenállhatatlanul. Végül 11-10-re győztek lányaink.

A szombati zárónapon az U17 megilletődötten kezdett az U20-al szemben: a fiatalok első gólja a második negyedben született Panka által összehozott ötméteresből. Ezután már nem volt annyira nyomasztó az idősebbek fölénye, de így is magabiztosan 15-6-ra győztek Polák Zsófiáék.

Az utolsó mérkőzésen kanadai győzelmet vártam, de a britek kiválóan lőtték át ellenfelük zónáját, akik később feljöttek ugyan egy gólra, de fordítaniuk nem sikerült. 11-9 arányú győzelmükkel a britek szerezték meg a harmadik helyet a hazai csapatok mögött.

A torna végeredménye: 1. Magyarország U20, 2. Magyarország U17, 3. Nagy-Britannia U20, 4. Kanada U18

Második nap fotóalbuma: http://20130726dujv.ritz.fotoalbum.hu/

Zárónap fotói: http://20130727dujv.ritz.fotoalbum.hu/

Módosítás dátuma: 2013. július 28. vasárnap, 20:43
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

10. oldal / 59