logo

Login Form2012-es vízilabda bajnokságok végeredményei PDF Nyomtatás E-mail
2012. június 21. csütörtök, 08:06

Befejeződtek a 2012-es vízilabda bajnokságok.

Az országos fiú utánpótlás bajnokságokban selejtezővel döntötték el, mely csapatok játsszanak a felső házban, majd mindhárom korosztályban ugyanaz a 12 klub utazgatott egymáshoz. A selejtező alapján a 97-ben erős Pécs újra alsóházas lett, mert a Debrecen összesítésben megelőzte.

A Vidék bajnokságban 2000-es korosztályban Kék csoport is volt, amelynek eredményeit a Zöld csoport alá szúrtam be.

Az előző évi tabellák az "Eredmények" menüből, vagy ide kattintva érhetők el.

 

Íme az eredmények:

Bajnokság1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.
Férfi Felnőtt Vasas Eger Szeged Honvéd Debrecen Szolnok FTC Szentes Kaposvár OSC BVSC Pécs
Fiú Ifi 93-94 KSI BVSC Vasas FTC Eger UVSE Honvéd Szeged Szentes Debrecen Pécs OSC
Fiú S. 95-96 UVSE Eger KSI FTC BVSC Honvéd Vasas Szeged Debrecen Szentes Csongrád Pécs
Fiú Gy. 97 UVSE Szentes Vasas BVSC Honvéd FTC KSI Eger Szeged Debrecen Pécs Monor
                         
Bp. 98 Vasas UVSE-A BVSC UVSE-B Honvéd FTC KóPé Vadász Octopus Cegléd    
Bp. 99 BVSC KSI UVSE-A Sz.hely Vodafone Eger FTC Tatab. Honvéd KESI Monor SzBatta
Bp. 2000 UVSE-A Honvéd FTC Vodafone Cegléd Sz.Batta KESI BVSC KSI Kaposvár Budafok UTE-B
                         
V. 98 P.
Nagyvárad Szentes Debrecen Szeged Szabadka D.Nagyv. Vojvod. Pécs        
V. 99 P.
Nagyvárad Szentes Hódm.vh. Szeged Szolnok Csongrád  B.csaba Nyíregyh.        
V. 2000 P.
Hódm.vh. Eger Vojvodina Debrecen Nagyv. Csongrád            
                         
V. 98 Z.
Nyíregyh. B.csaba Marosv.h. Eger Kolozsvár S.patak Mvh. TM Baja        
V. 99 Z. Debrecen Miskolc Arad Nagyv.II Kolozsvár MiskolcII Pécs Mvh.TM        
V. 2000 Z. Szentes Szolnok Sz. leány Nyíregyh. D.Nagyv. Kolozsvár            
V. 2000 K. Szeged B.csaba Szabadka S.patak Nagyv.II Kiskunf.            
                         
Női Felnőtt Eger BVSC Szentes D.újv. Szeged Hon.Polo Hérakl.I          
L. Ifi 93-94 UVSE Szentes BVSC Hon.Polo D.újv. Szeged Eger HPVK        
L. S. 95-96 UVSE BVSC Hon.Polo Szentes D.újv. Eger HPVK ASI Szeged      
L. Gy. 97 UVSE BVSC Szentes Hon.Polo KESI Tatab. HPVK Eger D.újv. Szeged    

 

Egy-két érdekesség:

 • A fiú ifi 93-as korosztályban korábban a Vasas volt az egyeduralkodó, ősszel azonban több meghatározó játékos is eligazolt: Manhercz Ádám és Francsics Dani a fradiba, míg Bendes Viktor alias "Jimmy" a KSI-be igazolt. A változások a korábbi második KSI-nek kedveztek, amely élt a lehetőséggel.
 • Serdülőben újra a 95-ös korosztály volt a meghatározó, ahol a két évvel ezelőtt is magabiztos győztes UVSE ismét 100%-os teljesítménnyel győzött. A Vasas 95-ösei erősen megfogyatkoztak az előző évi "alsóházas ASI kaland" hatására, ráadásul Manó is hiányzott (lásd alább), így csupán a 7. helyen zárt a csapat.
 • Gyerek korosztályban a 97-ben eddig verhetetlen Vasast érzékeny veszteség érte, mivel a kisebbik Manó, Krisztián is eligazolt a Fradiba. A végére teljesen "felkavarodott" csapat (a korábbi kezdőből a végén már Manó, Panka, Ates és Burián G. is hiányzott) így is harcban volt az első helyért, de az Újpest ellen Burián Gergő által összeszedett 4 perces büntetés betette a kaput: a csapat csak a harmadik helyet tudta megszerezni. Mivel a BVSC-ben Séló az őszi szezont betegség miatt teljesen kihagyta, így hiába hajráztak jól, végül csak a negyedik helyre értek fel. Az ellenfelek bizonytalanságát a stabilan játszó, és lyukas posztjait 98-asokkal jól helyettesítő Újpest használta ki. A Szentes Werner Ricsi vezetésével az utolsó fordulóban előzte vissza a Vasast, s lett végül ezüstérmes.

 

 • Budapest bajnokságban a 98-asoknál a tavalyi harmadik KSI nem indult (eggyel feljebb az országos bajnokságban próbálkoztak), így két, a mezőnyből magasan kiemelkedő csapat küzdött az aranyéremért. A Vasasnak jót tettek a nyári erősítések, különösen a kapus, Dévai Kristóf érkezése bizonyult meghatározónak. Újpest elleni kettős győzelemmel, és ezáltal 100%-os teljesítménnyel nyert végül a piros-kék együttes, amely minden évben egyet tudott előre lépni a ranglétrán.
 • 99-ben a centerek domináltak: a szoros emberfogás kényszere miatt a valódi center nélküli csapatoknak nem sok esélye volt. A BVSC jól hajrázott, és ezzel megvédte tavalyi elsőségét. A KSI Hevesi Dominik érkezésével sokat erősödött, s így második helyen zárt, míg az Újpest jól használta 98-as lányait, amivel bronzérmet szerzett. A bajnokság vesztese az előző év vidéki legjobbja, az Eger volt, amely benevezett a Budapest bajnokságra, de néhány vereség, majd belső feszültségek miatt csupán a hatodik helyen végzett.
 • 2000-ben az Újpest dominált (meccsenkénti gólkülönbségük 10 gól feletti átlagot mutat), 100%-al lettek elsők. Mögöttük a Honvéd, FTC, Vodafone trióból az utóbbi húzta a rövidebbet, a záró fordulón csúsztak le a dobogóról Konarik Ákosék. Meglepetés a Cegléd ötödik helye, ami az előző évi végigjátszott szezon tapasztalatának is köszönhető.

 

 • A felnőtt női mezőny két esélyese, a Szentes és a Dunaújváros nem jutott döntőbe, ahol végül a tavaly még ifi bajnok egriek diadalmaskodtak a BVSC-vel szemben. Az utánpótlás mezőnyben tarolt az Újpest, de a BVSC sem panaszkodhat, hiszen egyetlen egyesület volt, amely minden szinten érmet tudott szerezni, ami igen nagy előrelépés a korábbi évekhez képest. 
 • Az ifjúsági korcsoport kiegyenlített mezőnyében egyenletesen teljesítettek az UVSE játékosai, egyetlen botlásukat meglepő módon a 7. helyen záró egriek ellen szedték össze, de a többi rangadójukat mind megnyerték. Utoljára a Szentessel csaptak össze, amely egy hazai kétgólos győzelemmel megfordíthatta volna a végső sorrendet, viszont a lehetőség kapujában megremegtek a kezek: Miskolczi Kittiék bizonytalan támadójátéka mellett az Újpest győzött. A lilák csapatként nőttek a többiek fölé, hiszen meglepő módon sem a góltáblázatban, sem az összesített ponttáblázatban nincs játékosuk az első tízben! Harmadik helyen Illés Anna vezérletével a BVSC végzett, akik bár rendre kiváló védekezést mutattak fel, végső győzelmükhöz időnként hiányzott néhány gól. 
 • Serdülőben a BVSC és UVSE csapatai emelkedtek ki a mezőnyből. Kettősük párharcából az erős '95-ös kezdősorral rendelkező Újpest 100%-os teljesítménnyel került ki győztesen. Ősszel idegenben három góllal győztek a találkozó felét Panka nélkül játszó vasutasok ellen, majd a bajnokságról döntő margitszigeti visszavágón az utolsó negyedben kétgólos hátrányról fordították meg a mérkőzést Sikter Diáék. Az őszi eredmények után némi meglepetésre a Honvéd Polo odaért a harmadik helyre, leszorítva a tavasszal bizonytalankodó Szentest.
 • A gyermek korosztály furcsa versenykiírással indította a szezont: ősszel még nem volt egyértelmű a tavaszi rájátszás menetrendje. Végül úgy alakult, hogy az alapszakaszban szerzett pontokat hozták magukkal a résztvevők a hatszereplős ráadásra, de így az a faramuci helyzet állt elő, hogy a toronymagasan legjobb két alakulat már nem játszott egymással, s emiatt szinte formalitássá váltak az utolsó összecsapások. Őszi háromgólos győzelmével, majd az utolsó pillanatokban döntetlenre mentett visszavágóval itt is a Kuna Szonja vezette UVSE diadalmaskodott. A BVSC hiába támaszkodott a gól és ponttáblázatokat első helyen záró Pankára, védekezésben volt rés a pajzson. Harmadik helyen a csoportját magabiztosan nyerő, de két riválisánál jóval kisebb termetű fiatal játékosokból álló Szentes végzett Tóth Csenge vezetésével.
 • Meglepő módon a számtalan korosztályos (sőt felnőtt) válogatott játékost felvonultató Dunaújváros mindhárom utánpótlás bajnokságban a vert mezőnyben végzett. Játékuk könnyen kiismerhető volt, ráadásul hiába lőttek rengeteg gólt a felsőbb korosztályokban, majdnem ugyanannyit kaptak is.
   
   

Éremtáblázatok:

Férfi összesítés (felnőtt, ifi, serd., gyermek)aranyezüstbronz
UVSE 2 0 0
Vasas 1 0 2
KSI 1 0 1
Eger 0 2 0
BVSC 0 1 0
Szentes 0 1 0
Szeged 0 0 1

 

Női összesítés (felnőtt, ifi, serd., gyermek)aranyezüstbronz
UVSE 3 0 0
Eger 1 0 0
BVSC 0 3 1
Szentes 0 1 2
Honvéd Polo 0 0 1

 

Budapest bajnokságok (98, 99, 2000)aranyezüstbronz
UVSE 1 1 1
BVSC 1 0 1
Vasas, Vodafone Pólósuli 1 0 0
Honvéd 0 1 0
KSI 0 1 0
FTC 0 0 1
Módosítás dátuma: 2012. június 24. vasárnap, 07:06
 
Hozzászólások (3)
elírás
12012. június 22. péntek, 15:30
helyesbítés
Egy elírásra szeretném felhívni a figyelmet. Vidék piros '98-ban természetesen a Debrecen végzett a 3. helyen, nem a Dunaújváros.
Bővebben: http://dvse.hu/index.php/hirek/1-friss-hirek/904-bronzerem-a-piros-csoportban

A Debrecen honlapján egyébként rendszeresen beszámolnak az utánpótlás csapataik szerepléséről, helyzetéről is. Ajánlom mindenki figyelmébe, akit érdekel a sportág utánpótlása.

Gratulálok a honlaphoz. Rendszeresen olvasom.
jeee
22012. június 22. péntek, 15:50
Bögre Zsolt [Batta]
12-edikek lettünk,jee! :D
javítás
32012. június 24. vasárnap, 06:57
Administrator
Köszönöm az észrevételt, javítottam a hibát!

Hozzászólás

Név:
Tárgy:
Hozzászólás:
  A biztonsági kód. Csak kisbetűs szavak, szóközök nélkül.
Biztonsági kód: