logo

Login Form2013-as vízilabda bajnokságok végeredményei PDF Nyomtatás E-mail
2013. június 20. csütörtök, 07:13

Befejeződtek a 2013-as vízilabda bajnokságok.

Idén nem is volt olyan egyszerű kigyűjteni az adatokat, mert a szövetségi honlap átalakult, s a részletes statisztikai adatok már csak kis trükközéssel érhetők el. Akit érdekelnek a részletek, az a http://vizilabda.webpont.com címen még elérheti a régi szövetségi honlapot.

Az előző évi tabellák az "Eredmények" menüből, vagy ide kattintva érhetők el.

Íme az eredmények:

Bajnokság1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.
Férfi Felnőtt Eger Szolnok Szeged Vasas Debrecen Honvéd BVSC Szentes OSC Jun.vál. EKF Eger FTC
Fiú Ifi 94-95 KSI UVSE BVSC Eger FTC Vasas Pécs Honvéd Szentes Kaposvár Szeged UVSE II
Fiú S. 96-97 UVSE Pécs BVSC FTC Vasas Eger Honvéd KSI Szentes Kaposvár Szeged Debrecen
Fiú Gy. 98 Vasas UVSE KSI BVSC Honvéd Szentes Eger FTC Pécs Kaposvár Sz.hely Szolnok
Bp. 99 BVSC UVSE Vasas Honvéd FTC KóPé Sz.batta UVSE II Vadász Cegléd D.újv. BókayKSI
Bp. 2000 UVSE Vodafone KSI Honvéd Sz.hely FTC BVSC UVSE II KESI Debrecen T.bánya Sz.batta
Bp. 2001 UVSE Vodafone BVSC KóPé Cegléd Vác KESI KSI Honvéd N.kanizsa FTC Budafok
V. 99 P.
Eger Vojvodina Nagyv. Szentes Debrecen Nyíregyh. Szeged Pécs
V. 2000 P.
Hódm.vh. Eger Szentes Szolnok Nyíregyh. Csongrád
V. 2001 P.
Hódm.vh. Vojvodina Eger Nagyv. Sz. leány
V. 99 Z.
B.csaba Arad Nagyv. Szentes Kiskunf. Mvhely
V. 2000 Z. Nagyv. Szeged B.csaba S.patak Kolozsvár
V. 2001 Z. Szolnok Debrecen Csongrád Nyíregyh. Nagyv.
V. 2001 K. Nagyv. Szentes Szabadka B.csaba Szeged
Női Felnőtt Eger Szentes D.újv. BVSC Szeged H.Polo UVSE Hérakl.
L. Ifi 94-95 BVSC Szentes H.Polo D.újv. UVSE Eger Szeged HPVK ASI
L. S. 96-97 BVSC UVSE Eger D.újv. H.Polo Szentes HPVK Szeged KESI T.bánya
L. Gy. 98 UVSE Szentes Eger Sz.batta H.Polo BVSC KESI T.bánya Hódm.vh. D.újv. Szeged

 

Egy-két érdekesség:

 • A felnőtt férfi bajnokság idén 14 csapatos volt, de a táblázat nem fért volna ki, így ide írom a 13-14. helyezetteket: Pécs, Kaposvár.
 • Ifiben a kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó KSI lett a bajnok az UVSE és BVSC előtt. A vasutasok az őszi szezon után még harcban voltak az aranyéremért is (csak a KSI-től kaptak ki), tavasszal viszont elképesztő mélyrepülést produkáltak: nyolc vereség, s ennek fele az utolsó négy fordulóban.
 • Serdülőben az Újpest már hat körrel a bajnokság lezárása előtt bajnok lett, majd végül 100%-os teljesítménnyel zárt! A már-már hihetetlen eredményhez nagyban hozzájárult, hogy a Vasas korábbi meghatározó válogatott játékosai ide igazoltak (Molnár Benedek kapus, Tóth Kristóf center, Szatmári Kristóf átlövő), így igazából az lett volna meglepő, ha valakinek sikerült volna pontot rabolni tőlük. Mögöttük az idén először felsőházas Pécs megelőzte a finisben többször botló BVSC-t, ami mindenképpen nagy fegyvertény. A 96-97-es korosztály korábbi meghatározó együttese, a Vasas a nagy "vérveszteségek" miatt csupán az 5. helyen zárt.
 • Gyermek korosztályban az előző évi Budapest bajnoksághoz hasonlóan kiemelkedett a mezőnyből a Vasas és UVSE csapata. Mivel az első két körben a piros-kékek nyertek, így hiába sikerült egyszer a liláknak is győzniük, a bajnokságot a Vasas nyerte. Bronzérmes az a KSI lett, amely már az előző évben is országos bajnokságban indult a budapesti helyett, előre lépniük a két évvel korábbi eredményükhöz képest mégsem sikerült. A BVSC idén tíz 99-essel a keretében vágott neki a szezonnak, negyedik helyük reálisnak mondható, legnagyobb sikerük az Újpest elleni döntetlen volt.

 

 • A 99-es Budapest bajnokságban a KSI az előző évfolyamhoz hasonlóan nem indult, játékosait eggyel feljebb az országos bajnokságban játszatta, így Eger és Szombathely csapataival együtt három hiányzó is volt a tavalyi pontvadászathoz képest. Az előző két év bajnoka, a BVSC magabiztosan kezdte a rájátszást, mégis végül mindkét meccsét elvesztette az Újpesttel szemben (előbb betegségek miatt foghíjasan játszva, majd a bajnokság utolsó összecsapásán tét nélkül). A BVSC mögött viszont négy csapat egymást körbeverve küzdött a helyezésekért, amiből végül az Újpest éppen a bajnoktól rabolt pontjaival szerezte meg az ezüstöt, míg a Vasas az utolsó fordulóban ki-ki meccsen győzte le a Honvédot.
 • 2000-ben újra 100%-os teljesítménnyel nyert az UVSE, mögötte azonban megváltoztak a sorrendek: a Vodafone (Vasas) feljött a második helyre, míg a KSI lett a harmadik.
 • 2001-ben a Vodafone és Újpest küzdött egymással. Ősszel az első fordulóban még nyolc góllal nyertek Konarik Ákosék, de a tavaszi visszavágó már nem sikerült számukra ilyen jól, egy góllal nyert az Újpest. Az egymás elleni gólkülönbség miatt így is a piros-fehérek(kékek) érezhették magukat bajnoknak, mígnem az utolsó fordulóban óriási meglepetésre pontot vesztettek a későbbi harmadik KóPé-val (Leányfalu) szemben, amivel az Újpest ölébe hullott az aranyérem. Ebben a korosztályban félidőben félpályáról üres kapura dobó verseny volt (a győztes plusz egy gólt kapott a meccsen), futó órával, támadóidő nélkül játszottak a csapatok. Ebből adódhatott, hogy a KóPé jó labdatartással, és a félidei plusz góllal megtréfálta az esélyesebb Vodafone-t.

 

 • A felnőtt női bajnokságot végig uralta a címvédő Eger, amely tovább erősödött Keszthelyi Ritával, aki a tavalyi bronzérmes, idén második Szentestől igazolt a hevesiekhez. Az előző év ezüstérmese, a BVSC Tóth Ildikó távozásával eleve meggyengülten kezdte a szezont, majd Kisteleki Hanna volt harcképtelen hónapokig, végül a Dunaújváros elleni bronzcsatára a csapatkapitány Csabai Dóra és Ráski Lilla dőlt ki. A zömében ifi játékosokból álló csapat így is szépen teljesített: a mutatott játék alapján gyakorlatilag csak a pályaelőnyével tudta megnyerni a bronzérmet a DFVE.
 • Az ifi bajnokság a decemberi ifi világbajnokság miatt januárban kezdődött, így az oda-visszavágókat egyaránt a tavaszi szezonban játszották a csapatok. A 94-es mezőnyben két éve még csak bronzérmes BVSC Illés Henivel és Pankával megerősödve verhetetlen elegyet alkotott, 100%-al lett bajnok! Az együttes erejéről mindent elmond, hogy a végül ezüstérmes Szentest idegenben 14-8-ra verték Illés Annáék. Figyelemre méltó a gárda 5 alatti kapott gólátlaga, ami kiemelkedő védőmunkát jelez! Bronzérmes a két éve még bajnok Honvéd Polo lett.
 • Serdülőben eleinte úgy tűnt, a tavalyi évhez hasonlóan az UVSE és BVSC egymás között dönti el a bajnoki cím sorsát, de tavaszra minden felborult. A két éllovas ilyen-olyan botlásaival előzékenyen egymás kezébe adogatta a győzelem lehetőségét, mígnem a végére már annak is volt realitása, hogy valamelyikük lecsúszik a dobogóról is. A záró forduló végül kimondottan izgalmasra sikeredett: a bronzéremért küzdő Eger idegenben legyőzte a lilákat, míg Pankáék szintén idegenben felülmúlták a Szentest, amivel az utolsó pillanatban megnyerték a bajnokságot. Bronzérmes a fokozatosan erősödő Eger lett, amely kétszer is megverte az ezüstérmes Újpestet. Sikerük kulcsa egyértelműen az ősszel Pozsonyból igazolt Máté Zsuzsa volt.
 • Gyermek korosztályban az Újpest és Szentes csapata kiemelkedett a mezőnyből. Minden ellenfelüket magabiztosan győzték le, egymással viszont kölcsönösen nem bírtak. Pontegyenlőség mellett a lilák lettek bajnokok, miután ötgólos hazai győzelmükre a szentesiek csak kétgólóssal tudtak válaszolni. Bronzérmes a 99-es Vályi Vanda vezette Eger lett.

 

Éremtáblázatok:

Férfi összesítés (felnőtt, ifi, serd., gyermek)aranyezüstbronz
UVSE 1 2 0
KSI 1 0 1
Eger 1 0 0
Vasas 1 0 0
Pécs 0 1 0
Szolnok 0 1 0
BVSC 0 0 2
Szeged 0 0 1

 

Női összesítés (felnőtt, ifi, serd., gyermek)aranyezüstbronz
BVSC 2 0 0
UVSE 1 1 0
Eger 1 0 2
Szentes 0 3 0
Dunaújváros 0 0 1
Honvéd Polo 0 0 1

 

Budapest bajnokságok (99, 2000, 2001)aranyezüstbronz
UVSE 2 1 0
BVSC 1 0 1
Vasas, Vodafone Pólósuli 0 2 1
KSI 0 0 1
Módosítás dátuma: 2013. június 25. kedd, 13:16
 

Hozzászólás

Név:
Tárgy:
Hozzászólás:
  A biztonsági kód. Csak kisbetűs szavak, szóközök nélkül.
Biztonsági kód: