logo

Login FormÖtödik helyen zártuk az Eb-t PDF Nyomtatás E-mail
2013. szeptember 10. kedd, 10:57

Thumbnail
Beadásra várva

Az ötödik helyezésért Oroszországgal csaptak össze lányaink vasárnap, az isztambuli leány ifi Eb zárónapján. Talán ezen a mérkőzésen játszott a legjobban a csapat, még úgy is, hogy egy-két elképesztően amatőr hiba (például: kétkezes blokkolás a kapu előtt, a bírók legalábbis annak látták) azért csak becsúszott a játékunkba. Már az első negyedben háromgólos előnyre sikerült szert tenni, amit a félidőig növelni is tudtunk, majd a mérkőzés végéig tartottuk 3-4 gólos előnyünket. Az utolsó percekben bekaptunk ugyan három gólt, de ennek akkor már nem volt sok jelentősége, 13-12 arányban győztünk.

Panka talán ezen a meccsen kapta a legtöbb játéklehetőséget, sok labdát szerzett, összehozott két kiállítást, valamint visszaszerzett és belőtt egy lepattanó labdát.

A mi meccsünk után következett a bronzmeccs, majd a döntő. Mindkét találkozón magas szintű játékot láthattunk, a csapatok nagyon jól szervezettek voltak, mindenhol kitapintható volt, hogy milyen taktikát választottak (viszont sem fizikailag, sem technikailag nem tűntek jobbnak a mieinknél).

Az olasz-holland bronzmérkőzésen szembeötlő volt, hogy az olaszok mennyire építenek centerükre, akinek kipontozódása után minden győzelmi esélyük elszállt. A hollandok mintha folyamatosan fejlődtek volna a torna alatt, kiválóan játszottak: felismerték, hogy nincs olasz balkezes, ezért rendre a rosszkéz hátsót hagyták lőni, aki többször hibázott is. Már a dunaújvárosi tornán láthattuk, hogy előnyben milyen gyakran és sikeresen játszanak a kapufás emberre. Emellett remek kapáslövéseket, valamint egy kiváló kapust láthattunk. 10-6-os győzelmükkel megérdemelten szerezték meg a hollandok a bronzérmet.

Az Eb döntőjét Spanyolország vívta Görögországgal szemben. Előbbiek hiába játszottak fegyelmezett zónavédekezést, egyszerűen nem bírtak a görögök balkezes centerével, aki végig(!) játszott a mérkőzésen. Pihentetése abból állt, hogy időnként kihozták szélre, de edzője annyira bízott benne, hogy még fáradtan is bent tartotta. Ehhez kiváló kapusteljesítmény társult, illetve viszonylag gyenge spanyol lövőszázalék, aminek az lett a vége, hogy a görögök magabiztosan 8-5-re nyerték a találkozót, s lettek ezzel Európa-bajnokok.

A torna gólkirálya az előbb említett 6-os sapkás görög center, Eleni Xenaki lett.
A legjobb kapus díját a holland Laura Aarts szerezte meg.
A torna legértékesebb játékosának a görög 5-öst, Eleftheria Plevritou-t választották meg.

Az Európa-bajnokság végeredménye:
1. Görögország
2. Spanyolország
3. Hollandia
4. Olaszország
5. Magyarország
6. Oroszország
7. Németország
8. Ukrajna
9. Nagy-Britannia
10. Törökország
11. Szlovákia
12. Szerbia
13. Csehország

Utolsó meccsünk részletes jegyzőkönyve: http://www.gyuszibacsi.hu/ejkonyv/index.php/jegyzokonyv/index/HUN_RUS_2

Képek hamarosan itt lesznek elérhetők: http://20130908orosz.ritz.fotoalbum.hu/

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 11. szerda, 12:54
 

Hozzászólás

Név:
Tárgy:
Hozzászólás:
  A biztonsági kód. Csak kisbetűs szavak, szóközök nélkül.
Biztonsági kód: