logo

Login FormBVSC győzelem a Brandi kupán PDF Nyomtatás E-mail
2013. szeptember 22. vasárnap, 12:05

Thumbnail
A 2013. évi Brandi kupa győztes csapat

A múlt hétvégén került megrendezésre a 99-es korosztály számára kiírt Brandi kupa. A kilenc résztvevőt három csoportba osztották, majd a körmérkőzések után a csoportelsők az érmekért, a másodikak a 4-6, harmadikak a 7-9 helyezésekért küzdöttek meg a második napon.

A BVSC egy könnyű mérkőzéssel kezdett az egy évvel fiatalabbakból álló Honvéd II ellen (23-2), majd egy nehezebbnek ígérkező összecsapáson magabiztosan győzött a Debrecennel szemben (16-8). A B csoportban a Tatabánya megviccelte a Honvéd első számú csapatát, s nyert 7-6-ra, míg a Vasastól éppen csak hogy vereséget szenvedett 11-10-re. A Honvéd-Vasas találkozón sok kihagyott helyzet mellett 4-4-es döntetlen született, amivel a Honvéd lecsúszott a leggyengébb hármasba a rájátszásban. A C csoportban a Hevesit és Balut nélkülöző KSI 10-5-re kikapott a szintén tartalékos (Mezeit és Kupferschmidt Norbertet nélkülöző) Újpesttől, de a Bókay KSI-t mindkét élcsapat simán verte 25-4 illetve 25-5 arányban.

A helyosztókon 9-9-es döntetlennel indított a Vasas az Újpest ellen, így a BVSC elleni találkozókon dőlt el az érmek sorsa. Csapatunk nehezen kezdte meccseit, a kihagyott helyzetek miatt a Vasas és az Újpest is jól tartotta magát (sőt utóbbi eleve kétgólos előnyre tett szert), de idővel a BVSC mindkét esetben átvette az irányítást, és megérdemelt győzelmeket aratott (13-7 a Vasas ellen, 10-6 az Újpesttel szemben).

Rengeteg lefordulásgólt lőtt a csapat, de felállt védelem ellen is eredményesen játszottunk, a hátsó emberek is bátran átlőtték a zónát (Tanczer Tomi már-már gólkirályi címre tört). Emellett kiválóan védtek kapusaink, Mizsei Marci például többször bele tudott nyúlni védhetetlennek tűnő ejtésekbe, távoli bombákba.

Ezzel a tornagyőzelmet a BVSC szerezte meg, második az Újpest, harmadik a Vasas lett. A további helyosztókon a Debrecen megmutatta, hogy gyermekcsapatával komolyan számolni kell idén, miután legyőzte a KSI-t, de a Tatabánya is kiváló teljesítményt nyújtott.

A torna végeredménye: 1. BVSC, 2. ÚVSE, 3. Vasas, 4. Debrecen, 5. KSI, 6. Tatabánya, 7. Honvéd I, 8. Honvéd II, 9. Bókay KSI.

A torna gólkirálya Sugár Péter lett a BVSC-ből.

Gratulálunk a csapatnak a tornagyőzelemhez, Suginak pedig a gólkirályi címhez! Úgy tűnik, csapatunk idén is a végső győzelemre esélyesként vághat neki a bajnokságnak.

Ezen a tornán találkoztam először az új szabályokkal, s úgy láttam, az eddigi tapasztalatok alapján minden csapat nagyon óvatosan játszott, szinte kevesebb kiállítás volt, mint korábban. Minden együttes a zónavédekezést választotta, a bekkek kitett kézzel támasztották a centereket, majdhogynem dolguk sem volt, mert szorosan előttük ott állt a behúzódó ember. Ugyanakkor ezen a tornán szinte megszűnt a centerjáték is, hiszen a zóna miatt alig kaptak labdát, és hiába védekeztek rajtuk óvatosan a bekkek, a legapróbb fogásért is kontrát kaptak. Egy-két ítélet teljesen érthetetlennek tűnt, például a szabályok utólagos átolvasása után sem tudom, hogy a debreceniek miért kaptak kontrákat azért, mert a játékosuk keresztben átúszott a center mögött. A játékvezető kétmétert mutatott, talán zavarta a kapust a keresztbe mozgó szélső (végül itt megtaláltam a magyarázatot). Időnként mintha a bírók is belefeledkeztek volna, és a régi szabályokat alkalmazták, de alapvetően nem volt gond, mindenki értette az új döntéseket.

Első nap képei: http://20130914brandi.ritz.fotoalbum.hu/

Második nap képei: http://20130915brandi.ritz.fotoalbum.hu/

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 22. vasárnap, 18:16
 
Hozzászólások (1)
üdv.
12013. szeptember 23. hétfő, 17:53
Tónipapa
Gratulálok a csapatnak.
Szép volt Andriskám.
Tónipapa.

Hozzászólás

Név:
Tárgy:
Hozzászólás:
  A biztonsági kód. Csak kisbetűs szavak, szóközök nélkül.
Biztonsági kód: