logo

Login FormIdegenben verte a bajnokesélyest az UVSE! PDF Nyomtatás E-mail
2013. október 21. hétfő, 09:35

Thumbnail
Önfeledt öröm a megérdemelt győzelem után

Szombaton Dunaújvárosba utaztunk a felnőtt női bajnokság harmadik fordulójára, hogy a felkészülési tornákat könnyedén nyerő, nagy esélyes hazai csapattal mérjük össze erőnket. Hát, azt kell mondanom, az utóbbi időszak talán legjobb meccsét láthattuk, bár lehet, hogy ebbéli véleményemet erősen befolyásolja, hogy sikerült megnyernünk a mérkőzést!

Az újvárosiak szereztek vezetést Csabai Dóra átlövéséből, majd úgy két percre odaszegeztek minket a kapunk elé, mivel szerencsétlen módon minden lepattanó a hazaiak elé jött vissza. A csapat védekezése viszont kiválónak bizonyult, mert nem sikerült bevenni kapunkat. Sőt, a negyed hátralévő részében egy kihagyott büntető után Kisteleki Hanna góljaival a vezetést is megszerezte az UVSE.

A második játékrészben először Kuna Szonja lőtt be egy jól kijátszott emberelőnyt, majd szintén fórból az Újváros frissen igazolt klasszisa, Csabai Dóra talált be. Szerencsére a válaszra sem kellett sokáig várni: Panka éles passzából újra Csuti lőtt remek centergólt. Egy kettős emberhátrányt kivédekeztünk, de nem sokkal később Polák Zsófia átlövésből újra egygólosra csökkentette a hazaiak lemaradását. A negyed közepén érdekes jelenetet is láthattunk: Dodó hátranyúlva lábkulccsal magához szorította Pankát, majd megpróbálta eljátszani, hogy visszahúzzák. Mivel Panka mindkét kezét magasan kinyújtotta, így kimondottan vicces látvány  volt, s a játékvezetők is kontrával jutalmazták. A félidő végéhez közeledve egy időkérés utáni előnyt a kapufánál álló Sikter Dia váltott gólra, így újra kettővel vezettünk, viszont a következő támadásnál a lepattanóért küzdve büntetőt kaptunk, amelyet Csabai Dodó értékesített (bár egy lövőcsel is volt a mozdulatsorban...).

5-4-es újpesti vezetés mellett fordultak a csapatok, s a második félidőben először a 99-es Kiss Eszter Lara talált be, miután váratlanul átlőtte a centerre behúzódó hazai zónát. Hosszú gólcsend következett ezután, amit dunaújvárosi részről Garda Kriszta tört meg egy előnygóllal. Így 6-5-ös újpesti vezetés mellett kezdődött a záró negyed, amelyet Panka centerakciója nyitott: a felnőtt válogatott bekkjével, Garda Krisztával a nyakán befordult, s lőtt nagy erővel a kapus feje fölé, de sajnos a felső lécről csak a gólvonalra pattant le a labda. Néhány perccel később fórból már sikerült betalálni, ezúttal Sikter Dia adta be a labdát a kapufához. Nem sokáig örülhettünk kétgólos előnyünknek, ugyanis a következő emberhátrányunknál ellenfelünk legjobbja, Csabai Dóra lőtt jól sikerült "benézős" gólt.

A hátralévő szűk négy percben már a védekezés dominált mindkét oldalon, s legnagyobb örömünkre a dunaújvárosiak képtelenek voltak átlőni blokkerdőnket. Számomra különösen emlékezetes, hogy a mérkőzés utolsó jeleneteként (úgy tíz másodperccel a lefújás előtt) pont Panka szerzett labdát, amivel taktikusan meg is indult az ellenfél kapuja felé, így az új időhúzásos szabályponttal sem lehetett már visszaadni a labdát az ellenfélnek, a másodpercek leperegtek, s lehetett örülni a győzelemnek.

A bajnokesélyes, aktuális felnőtt válogatottakkal teletűzdelt ellenfelünket idegenben megverni eleve nagy fegyvertény, de külön öröm, ahogyan sikerült ezt elérni. A taktikai elemeket maradéktalanul betartották a lányok, mindenki "utolsó leheletéig" küzdött. Kiváló sprinterekkel teletűzdelt csapatunk rendre zavarba tudta hozni a hazaiak védelmét, s egyúttal ki is fárasztotta őket, ami a támadásaikra is rányomta bélyegét. Ügyes taktikával sikerült kipontozni a gólerős Miskolczi Kittit, s a gyors mozgásos zónavédekezéssel, na meg a kiváló kapusteljesítménnyel, a távoli lövőket is sikerült elbizonytalanítani, ami az utolsó percek hazai gólképtelenségében csúcsosodott ki.

Figyelemre méltó, hogy a csapat gyakorlatilag hullámvölgy nélkül, szinte azonos iramban játszotta végig a mérkőzést, és ezen még az sem változtatott, hogy a végére két kiválóan helyt álló bekkünk is kipontozódott.

Gratulálunk a lányoknak, és edzőiknek a győzelemhez! Köszönjük a nagyszerű élményt!

Jóllehet még az alapszakasz elején járunk, az azért már most elmondható, hogy ezzel a győzelemmel az UVSE bekopogott a felsőház ajtaján (kicsit színpadiasabban: berúgta az ajtót Smile).

Ajánlom mindenki figyelmébe ellenfelünk legjobbjának és csapatkapitányának mérkőzés utáni nyilatkozatát, blogbejegyzését. A linkek sorrendben:

http://dfve.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=2415:ezuttal-sajnos-vereseg&catid=45:hirek&Itemid=60


http://dfve.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=2419:meccs-utan&catid=64:bolog&Itemid=64

Módosítás dátuma: 2014. február 02. vasárnap, 15:19
 
Hozzászólások (1)
Gratula.
12013. november 05. kedd, 10:50
Tónipapa
Gratulálok a lányoknak. Kemény volt a meccs.

Hajrá UVSE!
Csók Panka.

Hozzászólás

Név:
Tárgy:
Hozzászólás:
  A biztonsági kód. Csak kisbetűs szavak, szóközök nélkül.
Biztonsági kód: