logo

Login FormNem sikerült bejutni a Magyar Kupa négyes döntőjébe PDF Nyomtatás E-mail
2013. október 29. kedd, 08:37

Thumbnail
Egy szép előnygól. Figyeljük meg Csutit: lesről szó sem lehet.

A hétvégét Szegeden töltöttük, miután ott rendezték a női Magyar Kupa B csoportjának selejtező mérkőzéseit. Szombat délelőtt még éppen zajlott a Szeged-Szentes mérkőzés, amikor betoppantunk az uszodába. Két dolog azonnal szembeszökő volt: egyrészt az általam esélyesebbnek tartott Szentes döntetlenre állt a házigazdákkal szemben, másrészt majdnem megsüketültem egyetlen dob sátor által felerősített hangjára.

Az utolsó negyedben végül felülkerekedett a Szentes, miután három meghatározó szegedi játékos is kipontozódott, és áttértek a hazaiak félpályás letámadására. Ezt a nyomást már nem bírták Lakó Gábor tanítványai, és végül ugyan egy büntetővel még szépítettek, de a Szentes nyert (mint később kiderült, 7-3-ról fordítva meg a találkozót) 12-11-re.

Az első meccsünket helyettesítő edzővel vívtuk a Kaposvárral szemben, amely elsősorban korábbi dunaújvárosi felnőtt játékosokból és néhány, tavaly még a Honvéd-Pesterzsébetben játszó lányból verbuválódott. Meg is leptek minket a mérkőzés első felében, viszonylag könnyen betaláltak a rutinos játékosok, míg nekünk elsősorban lefordulásokból sikerült gólt szereznünk. A végére azért elfáradtak a kaposváriak, így simának tűnő 19-10-es UVSE győzelem lett a vége.

Egy nagyobb ebédszünet után délután a Szentes verte a kaposváriakat 19-7-re, majd következett a továbbjutás szempontjából talán legfontosabb mérkőzés, az UVSE-Szeged összecsapás. Sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt eredetileg elképzeltük. Viszonylag hamar hátrányba kerültünk, sőt a félidőre már három góllal is vezetett a hazai csapat. Ekkor azonban elkezdtünk felzárkózni, de hiába közelítettük meg ellenfelünket, bosszantó módon mindig az egyenlítés küszöbén sikerült bekapnunk egy-egy távoli gólt, ami teljesen lenullázta addigi erőfeszítéseinket.

Azt hiszem, ezen a meccsen minden apróság, tényező "ellenünk fordult": fülsiketítő volt a hazai "dobszóló", amit még egy órával a meccs után is nehéz volt elfelejtenem, mert zúgott a fülem. Ilyen remek lövőszázalékot nem mindennap produkál ellenfelünk, Kisteleki Hanna pedig ritkán olyan szerencsétlen, hogy három lövése is a gólvonalon pörögjön, egy gólját pedig szabálytalan szabaddobás miatt érvénytelenítsék. Ráadásul kapusaink sem védtek csúcsformában, amiből végül összejött egy háromgólos vereség (12-9).

Vasárnap délelőtt tehát úgy ugrottak vízbe lányaink a Szentessel szemben, hogy legalább három góllal nyerni kellett volna a továbbjutáshoz. Nem is indult rosszul a mérkőzés, hiszen 2-0-ra és 3-1-re is mi vezettünk, bár a negyed vége előtt pár másodperccel Kövér-Kiss Réka távolról betalált, így csak egygólos előnnyel zártuk a negyedet. A folytatás azonban nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna: Panka egyre bágyadtabban mozgott a vízben (utóbb kiderült, hogy a végére be is lázasodott), míg Tóth Andinak már a meccs előtt is erősen fájt a begyulladt alkarja, ezért alig tudott játszani. A két, centerben is használható emberünk hiánya nagyon meglátszott a támadójátékunkon. A harmadik negyedre ugyan még feljöttünk néhány szépségdíjas góllal döntetlenre, de a záró játékrészt 3-0-ra elveszítettük, a vége pedig 9-6 lett. Azért a vereségek ellenére egy-két remek teljesítmény így is akadt, tetszetősek voltak Sikter Dia és Kövesdi Vivien csavargóljai, valamint a kapufás előnygóljaink.

Miután a Szeged is megverte a Kaposvárt, csoportunkból a Szentes és Szeged került be a négyes döntőbe, ahol a másik csoport két elsője, a Dunaújváros és Eger lesz még érdekelt.

Ide eredetileg egy hosszabb bekezdést terveztem az új szabályokról, játékvezetői felfogásokról, hazai pályákról, de végül kihúztam, s csak annyit jegyeznék meg: elveszítettem a fonalat, jelenleg nem igazán ismerem a vízilabda szabályait.

Módosítás dátuma: 2014. február 02. vasárnap, 15:20
 
Hozzászólások (3)
vízilabda
12013. október 30. szerda, 08:38
szúrkoló
Úgy látszik valóban nem csak Dunaújvárosban dolgoznak a sikerért!;)
MK
22013. október 31. csütörtök, 08:18
Illés László
Köszönjük a részletes mérkőzésleírást. Ezt azonban hiányolom az UVSE honlapról. Lassan egy hét telt el a kupamérkőzések óta, és még semmi. A Dunaújváros elleni győzelem hatalmas siker, de egy csapat életéhez hozzátartoznak a vereségek is. Tovább kell lépni. Itt ugrik be Faragó Tamás mondása: Minden héten be kell újra és újra bizonyítani, hogy jó játékos vagyok és jó a csapat, mert az elmúlt hétvége már a múlt.
MK értékelés
32013. október 31. csütörtök, 16:31
Administrator
Szia Laci!

Látod, csak egy picit kellett volna még várnod. :)

Áts Bertalan értékelése:
http://uvse.hu/index.php/korosztalyok/botlottunk-a-magyar-kupaban-a-bajnoksagban-visszavaghatunk.html

Hozzászólás

Név:
Tárgy:
Hozzászólás:
  A biztonsági kód. Csak kisbetűs szavak, szóközök nélkül.
Biztonsági kód: