logo

Login FormÚjabb fontos győzelem a bajnokságban PDF Nyomtatás E-mail
2013. november 03. vasárnap, 17:24


Thumbnail
Ötméteres a naplementében

Tegnap újra Szegedre utaztunk a felnőtt női bajnokság negyedik fordulójára. Egy héttel korábban a Magyar Kupa selejtezőiben ugyan kikaptunk a csongrádiaktól, mégis bizakodva vártam a mérkőzést, mert akkor minden összejött ellenfelünknek, míg nekünk nem igazán ment a játék. Ráadásul a jelenlegi mezőny annyira kiegyensúlyozott, hogy nem lehet előre megjósolni a végeredményt az első hat csapat küzdelmein.

Úgy tűnik, a lányok is hasonlóan gondolkodtak, mert nagy elánnal kezdték a találkozót (a begipszelt kezű Tóth Andi helyett új csapattársunk, a kínai Wei Wei kezdett). Felváltva estek a gólok, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az előző hétvége tanulságait mindkét együttes igyekezett leszűrni, így a mieink nagyon figyeltek a Dalmády testvérekre, akik a második negyed végére már két hibán álltak. Átcsoportosításokkal mégis sikerült megmenteni őket a hazaiaknak, ráadásul nem tudtuk letörni a góllövő kedvüket sem, így végig szoros maradt a meccs. A Szeged viszont kapufás embereinkre figyelt kitüntetetten a hátrányoknál, ezért ezúttal elsősorban átlövésekből szereztek gólt a mieink.

A második negyed végéhez közeledve, illetve a negyedik negyed elején vezettünk ugyan két góllal, de mindkétszer sikerült ellenfelünknek felzárkóznia. A végjáték különösen izgalmasra sikeredett, miután a hazaiak két perccel a lefújás előtt egyenlítettek. Fél perc volt már csak hátra, amikor Kisteleki Hanna szabaddobásból vezetést szerzett, de szinte azonnal válaszolt a Szeged Dalmády Szandra csavargóljával. Nagyon kevés idő volt már hátra, úgy tűnt, döntetlen lesz a végeredmény, de az utolsó pillanatban Csuti újra villant, és szabaddobásból belőtte a győztes gólt (a vége 13-12 lett).

Összességében elmondható, hogy amíg legutóbb minden ellenfelünknek kedvezett, addig most a döntő szituációkban mi bizonyultunk jobbnak: Barna Edina két ötméterest is hárított, Panka hozta a büntetőket, kiállításokat, Sikter Dia rendre megúszott, Kövesdi Vivien biztos kézzel lőtt büntetőknél, előnyöknél, Csuti pedig a legfontosabb pillanatokban igazolta klasszisát.

Nagyon fontos győzelmet harcoltak ki újra az UVSE lányai, hiszen a felsőházért folyó küzdelemben az egyik legnagyobb ellenfelünket győztük le, ráadásul idegenben.

Gratulálunk a győzelemhez!

A szegedma.hu tudósítása: http://szegedma.hu/hir/szeged/2013/11/vizilabda-szeged-uvse-17-30-tol-elo.html

Módosítás dátuma: 2014. február 02. vasárnap, 15:21
 

Hozzászólás

Név:
Tárgy:
Hozzászólás:
  A biztonsági kód. Csak kisbetűs szavak, szóközök nélkül.
Biztonsági kód: