logo

Login FormVereségekkel zártuk az őszi szezont a felnőtt bajnokságban PDF Nyomtatás E-mail
2014. január 05. vasárnap, 15:32

Thumbnail
Csatakiáltás a Szentes elleni meccsen

A novemberi szegedi bajnoki után még könnyedén nyert az UVSE a sereghajtó ASI ellen (21-8), de sajnos az őszi szezon további mérkőzéseit nem sikerült győzelemmel zárni. Először idegenben a címvédő Eger ellen kapott ki a csapat 14-11-re, majd következtek Imperia-ban az Euroliga küzdelmei. Az otthon játszó Imperia (17-8) és a tavalyi Bajnokok Ligája győztes Sabadell (21-7) ellen nem sok eséllyel szálltak vízbe lányaink, viszont az orosz Uralocska és a francia Lille ellen volt némi remény a győzelemre. Sajnos azonban ezeken a meccseken sem sikerült meglepetést okozni: az oroszok 15-11, míg a franciák 10-6 arányban győztek.

Az olaszországi kiruccanás után hétközi mérkőzésen játszottuk az őszi szezon utolsó mérkőzését a Szentes ellen. Rosszul indult a találkozó, a vendégek első három lövése azonnal gólt eredményezett, s később is viszonylag könnyen lőtték át a zónánkat, ezért az első negyedben kétgólos hátrányba kerültünk. A folytatásban gyakorlatilag futottunk az eredmény után, de nem sikerült felzárkóznunk. Sok mozgásra épülő játékunkat nem különösebben díjazták a játékvezetők, a szentesiek simán megállították a középre úszó játékosainkat (gyakran teljesen üresen tátongott a centerposzt), miközben a kiállítási (és büntető) arány 10-5-ös mérleget mutatott a vendégek javára. A záró nyolc percben áttértünk szoros emberfogásra, amivel a negyed közepére ugyan még feljöttünk 11-10-re, de szinte azonnal kaptunk egy szabaddobásgólt, majd a legvégén még egy hátránygólt, így 13-10 arányban győzött a Szentes.

Ezzel a vereséggel az UVSE "lecsúszott" a harmadik helyre a tabellán, de szerintem nem lehet okunk panaszra, hiszen az előző évhez képest mindenképpen kiválónak mondható az eddigi szereplés. Az utolsó néhány mérkőzésen ugyan egyértelműen megmutatkozott, hogy amíg támadásokban néha virtuóz dolgokra is képesek vagyunk, addig zónavédekezésünket viszonylag könnyen lövik át ellenfeleink, de bízom benne, hogy tavasszal ebben is sokat fog fejlődni a csapat. Egyébként ez a mérkőzés hű képe volt a szabályváltoztatások utáni felnőtt női vízilabdának: az ítéletek alapján mintha nem is lennének új szabályok, továbbra is komoly bunyók mennek centerben mindenféle következmények (ítéletek) nélkül.

A feltételekhez viszont alkalmazkodni kell, s remélem, a tavaszi szezont az utolsó néhány meccsnél sikeresebben indítja majd a csapat.

Módosítás dátuma: 2014. február 02. vasárnap, 15:22
 

Hozzászólás

Név:
Tárgy:
Hozzászólás:
  A biztonsági kód. Csak kisbetűs szavak, szóközök nélkül.
Biztonsági kód: