logo

Login FormKevés meccs, UVSE győzelmek a leány utánpótlásban PDF Nyomtatás E-mail
2014. január 05. vasárnap, 16:07

Thumbnail
Újra gól hazaadásból

A serdülő és ifi leány bajnokságokban talán a hazai és nemzetközi kupák miatt ősszel alig rendeztek mérkőzéseket. A serdülők négy, míg az ifik három meccset játszottak, ráadásul eddigi ellenfeleink nem okoztak túl sok fejtörést az UVSE-nek.

December 8-án azonban az egriek vendégeskedtek a Hajós Alfréd Sportuszoda fedett medencéjében, s nem törődve holmi papírformával serdülőben megizzasztották a mieinket. Ehhez persze az is kellett, hogy a játékvezetés merőben különbözzön a pár nappal korábban vívott felnőtt összecsapásokhoz képest, így pár perc játék után azon kaptuk magunkat, hogy mind Panka, mind Szonja két hibán áll, s a kiállítási arány 6-2 a vendégek javára. Ez egyértelműen zavart okozott, az Eger döntetlenre hozta az első negyedet. Innentől jóval óvatosabban játszottak kulcsembereink, ráadásul gyakran csak egy-egy percre, "gólt lőni" jöttek vissza a vízbe. Végül 10-5-ös vezetést követően 12-9 arányban győzött az Újpest.

A mérkőzésen jelentős "légi" fölényben játszottak lányaink, több keresztpasszt is lehúztak, amelyből a leglátványosabb kétségtelenül a Panka által levadászott (majd belőtt) hazaadás volt. De nekem nagyon tetszett az utolsó negyedben a szinte az alapvonalról indított beadása is, amely pontosan kézre érkezett két védő közé, s amit Szonja némi kivárással védhetetlenül tett a kapuba. Digititkára válogatja, de meglehetősen ritkaságszámba megy, hogy lekönyveljenek egy-egy gólpasszt, ez azonban még a jegyzőkönyvbe is bekerült.

Ezután következett az ifi találkozó, ahol a frissen vízbe szálló Sikter Dia is megízlelhette az "új szabályokat": a második negyed elejére ő is összeszedett két kiállítást. Ez azonban ifiben nem sok problémát jelentett, olyan nagy volt a különbség a két csapat között (9-0-al indítottunk). Persze nincs min csodálkozni, hiszen vendégeink jóformán a serdülő csapatukkal játszottak itt is, ami ezen a szinten már kevésnek bizonyult. A vége 16-5 lett az UVSE javára.

A bajnokságok jelenlegi állásából nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, legalább a Szentes, BVSC, Dunaújváros trióval játszani kell ahhoz, hogy kirajzolódjanak a valós erőviszonyok.

Gyermek korosztályban két csoportban játszanak a lányok: az A-t az UVSE, a B-t pedig a Szentes vezeti veretlenül, mögöttük a Honvéd és Eger következik, de mindkét esetben a második már kikapott egyszer a listavezetőtől.

Módosítás dátuma: 2014. február 02. vasárnap, 15:22
 

Hozzászólás

Név:
Tárgy:
Hozzászólás:
  A biztonsági kód. Csak kisbetűs szavak, szóközök nélkül.
Biztonsági kód: