logo

Login FormKiemelkedő teljesítménnyel vezet a BVSC a gyermek korosztályban PDF Nyomtatás E-mail
2014. január 05. vasárnap, 16:15

Thumbnail
Renátó: Andris, oda ne nézz! Labdává váltam!

Az országos fiú bajnokságokban idén is változott a lebonyolítási rend. Ezúttal az A csoport (korábbi felsőház) az első kör után kettéoszlik, s az így kialakuló két kisebb csoportban először visszavágókra kerül sor, majd a kialakult sorrend alapján újabb oda-visszavágókat játszanak egymás ellen a csapatok (összesen tehát még három kisebb kör van hátra). Ha az őszi "kvalifikációs" szakaszban az 5-8 helyezett csapatok között három pontnál kisebb különbség alakult csak ki, akkor ők először visszavágókon döntik el, ki kerül a felső hatosba. Ha jól számoltam, akkor mindhárom korosztályban kellett volna ilyen mérkőzéseket tartani, de ezekről még nem hallottam. A csoportbontások korosztályonként történnek, tehát nem vonják össze a három (ifi, serdülő, gyermek) bajnokság eredményeit, így tavasszal külön fognak utazgatni a különböző évfolyamok.

Andris révén leginkább a gyermek bajnokság (99-esek) foglalkoztatott, s örömmel tapasztaltam, hogy a BVSC eddig megállíthatatlanul menetelt. Debrecen: idegenben 14-7; Honvéd: 17-3, jóllehet ellenfelünk korábbi centere idén már a Vasast erősíti; Fradi: 11-5; Eger: 14-11 idegenben; Vasas: 10-4; KSI: 17-6, bár Balu betegség miatt nem játszott; Újpest: 10-5, de sajnos itt Sugi összeverekedett Kupferschmidt Norbival, ami három meccses eltiltást vont maga után.

A mérkőzések általában úgy alakulnak, hogy ellenfeleink ideig-óráig tartják magukat, de aztán egyre több lefordulásba szaladnak bele, s végül egyértelmű BVSC győzelem születik. Mindez úgy, hogy jellemzően ziccerek tömegét hagyja ki a csapat (itt van még mit fejlődni), de védekezésben olyan erőfölény mutatkozik, hogy ellenfeleink csak nagy erőfeszítések árán tudnak gólt szerezni. Egy-egy ügyes játékos ugyan a legtöbb csapatban akad, de itt minden poszt "rendben van", sőt a kispadon is kiváló játékosok ülnek.

Csapatunk 9 ponttal vezeti a tabellát, miközben mögöttünk a korosztályra korábban is jellemző körbeverések zajlanak. Ha nem "szállnak el" a fiúk, akkor tavasszal hasonló sikerekre számíthatunk, s ha valaki pontot rabol a BVSC-től, az nagyon elégedett lehet majd. Szólnom kell még a korosztály meglepetéscsapatáról, a holtversenyben harmadik helyen álló Debrecenről, amely már a Brandi kupán is megmutatta oroszlánkörmeit.

Serdülőknél az Újpest vezet maximális pontszámmal, második a Honvéd, harmadik a Pécs. Az UVSE idén tovább erősödött a BVSC-től (számomra meglepetésként) átigazolt Sélóval (Sélley Rauscher Domonkos), csapatuk a bajnokság toronymagas esélyese, eddig egyedül az utolsó fordulóban otthon játszó Pécs tudott közel kerülni (egy gólra) Egérékhez (Szatmári Kristóf). A korosztály két negatív meglepetése az őszt 7. helyen záró Vasas és a 8. BVSC. Előbbi több mint egy hónapig nélkülözte Manót, aki vállsérüléssel bajlódott, utóbbi pedig jelentősen meggyengült az eligazolások miatt (Séló mellett Kardos a Vasashoz távozott).

Ifiben is az UVSE vezeti a tabellát, de előnye nem olyan jelentős, mint a fiatalabbaknál, már két vereség is becsúszott. Az Újpest két meghatározó játékosa is távozott a nyáron: Szedmák Dávid szeptembertől a KSI-t erősíti, míg Sedlmayer Tamás a Vasashoz igazolt. Külön érdekesség, hogy utóbbi nem játszik saját korosztályában, csak felnőttben! Jelenleg egy pont hátránnyal a KSI és Eger követi a listavezetőt, míg a serdülőkhöz hasonlóan ifiben is gyengélkedik a csupán három-három győzelmet számláló Vasas és BVSC (8-9. hely).

A bajnokságok február 23-tól folytatódnak a lebonyolításból fakadóan sok rangadóval.

Módosítás dátuma: 2014. január 05. vasárnap, 16:43
 
Hozzászólások (2)
meccsek
12014. január 16. csütörtök, 21:03
segítség?
"Ha jól számoltam, akkor mindhárom korosztályban kellett volna ilyen mérkőzéseket tartani, de ezekről még nem hallottam."

A szövetség honlapján, az adott korosztálynál, ahol a fordulókra lehet keresni, ott vannak az A csoport alapszakasza után.
megtaláltam
22014. január 17. péntek, 10:02
Administrator
Köszönöm! Azóta már én is megtaláltam.

Hozzászólás

Név:
Tárgy:
Hozzászólás:
  A biztonsági kód. Csak kisbetűs szavak, szóközök nélkül.
Biztonsági kód: