logo

Login FormMaximális pontszámmal bajnok a BVSC fiú gyermek csapata PDF Nyomtatás E-mail
2014. június 10. kedd, 17:40

Thumbnail
A 2014. évi országos fiú gyermek bajnokcsapat

Szombaton a BVSC fiú gyermek csapata 12-6 arányban legyőzte az egrieket, így százszázalékos teljesítménnyel megnyerte az országos gyermek bajnokságot! Kétség sem férhet hozzá, hogy a legerősebb együttes hódította el a címet, hiszen amíg ellenfelei (a korábbi évekhez hasonlóan) idén is rendre körbeverték egymást, addig a mieink a hatcsapatosra szűkített felsőház összes tagját négyszer verték meg az idényben.

A legnehezebb mérkőzést április 23-án az Újpest ellen játszották fiaink. Ezen a találkozón dőlt el végleg a bajnoki cím sorsa hat fordulóval a vége előtt. A gyerekek már-már elhitték, hogy verhetetlenek, a meccs előtt azon gondolkodtak, hogyan fogják bedobni az edzőt a vízbe, s ez a dekoncentráltság majdnem visszaütött. A mérkőzés első felében 18 lövésből egyszer sikerült betalálni (büntetőt is hagytunk ki), míg a lilák szép csendben gyűjtögették pontjaikat. Többször már négy góllal is vezetett az ÚVSE, s mivel a negyedik negyed elején 9-5 volt az állás, nézőként kezdtük elkönyvelni a vereséget.

Lehet, hogy megijedt ellenfelünk a lehetőségtől, vagy esetleg túl korán elhitte a győzelmet, mindenesetre ekkor hirtelen megrázta magát a csapat, s három perc alatt 5 gólt lőve a fiúk megfordították a találkozót. Ellenfelünk képtelen volt reagálni a fordulatra, amiben nyilván az is közre játszott, hogy a lilák legjobbja már kipontozódás miatt a padon ült. Ezzel a kiélezett 10-9 arányú győzelemmel igazán emlékezetessé vált a bajnoki cím megszerzése.

Sem előtte, sem utána nem jelentett gondot egyetlen csapat legyőzése sem, aminek véleményem szerint a kiváló játékosállomány volt a kulcsa. Hiába esett meg, hogy a csapatkapitány három meccses eltiltást kapott, hiába voltak betegségek, illetve kezdő játékosok (ilyen-olyan okokból) hiába hiányoztak, mindig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a gárda. Amíg ellenfeleinknél általában egy-két ügyesebb gólerős játékos játszik, addig nálunk ez jóval bővebb kört jelent. Nem lehetett néhány játékos lefogásával semlegesíteni a csapat támadójátékát, mert akkor mások vállalták el a lövéseket, s a védelem tervei szertefoszlottak.

Külön öröm számomra, hogy Andris hasznos tagja lehetett a csapatnak, s néhány megmozdulása emlékezetessé tette az aktuális mérkőzést (gondolok itt átlövéseire, "pattintott ejtésére", vagy az utolsó meccsen lőtt benézős góljára).

Gratulálunk a csapatnak, és edzőinek ehhez a nagyszerű teljesítményhez! Reméljük, hogy a serdülő és ifi dupla korosztályokban is terem majd még babér ennek a tehetséges társaságnak!

Az utolsó mérkőzés képei: http://20140607eger.ritz.fotoalbum.hu/

A díjátadó képei: http://20140607dijatado.ritz.fotoalbum.hu/

Lazulás a bajnokság zárása után: http://20140607paintball.ritz.fotoalbum.hu/

Módosítás dátuma: 2014. június 10. kedd, 17:49
 

Hozzászólás

Név:
Tárgy:
Hozzászólás:
  A biztonsági kód. Csak kisbetűs szavak, szóközök nélkül.
Biztonsági kód: