logo

Login FormFantasztikus játékkal dupla UVSE bajnoki cím a lányoknál! PDF Nyomtatás E-mail
2014. június 14. szombat, 19:05

Thumbnail
A 2014. évi országos serdülő leány bajnokcsapat

Leány serdülő és ifi országos bajnokságban igazi döntőt rendeztek ma a Szőnyi úton. Ifjúsági korosztályban kiemelkedett a mezőnyből a BVSC és UVSE együttese, hiszen minden ellenfelüket könnyedén győzték le, a margitszigeti első mérkőzésen viszont három góllal a vendég vasutasok jobbnak bizonyultak a liláknál. Ezért szinte lehetetlen küldetés előtt álltak az újpestiek: idegenben kellett legalább négy góllal nyerniük.

Hatalmas iramban kezdődött a találkozó, amely végig megmaradt, s bajnoki döntőhöz méltóan magas színvonalú küzdelem alakult ki. Az első két negyedben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a harmadik negyed közepén zsinórban kapott három gólt a hazai gárda, amivel hirtelen elérhető közelségbe került a bajnoki cím a lilák számára. Innen még visszajött a BVSC egy gólra, de 2:40-el a vége előtt nagy hajrát indított az Újpest: előbb Sikter Dia lőtt bombagólt szabaddobásól, majd hátrányból Vogt Vivi majdnem az egész pályát víz alatt átúszva szerzett remek akciógólt, s végül az egész meccsen kiválóan játszó Azumah Franciska védhetetlen átlövésgóljával négyre növelte az előnyt. A hátralévő fél percben a BVSC már nem tudott mit kezdeni a szoros emberfogással, így hihetetlen végjátékkal (összesítésben azonos pontszámmal, ám jobb egymás elleni eredménnyel) az UVSE nyerte az országos leány ifjúsági bajnokságot. Fantasztikus élmény volt, a lányok is eufórikus állapotban ugrottak vízbe edzőjükkel, Áts Bertalannal.

Serdülőben az első találkozón döntetlen született, ám a BVSC egy hete súlyos vereséget szenvedett a Szentes otthonában, így már döntetlen esetén is a vendég UVSE-nek állt a zászló. Jól is kezdett a vendég csapat, két gyors góllal magához ragadta a kezdeményezést. Ezután szinte végig arról szólt a találkozó, hogy a mieink előnyt szereztek, majd a BVSC újra és újra felzárkózott döntetlenre, ám a vezetést nem tudta megszerezni.Az utolsó percben 10-10-es állásnál időt kért a hazai csapat, de egy kimaradt szabaddobást követően büntetőt harcolt ki az UVSE, amelyet belőve eldőlt ez a bajnokság is. A 11-10-es újpesti siker egyben azt is jelentette, hogy 2012-höz hasonlóan újra az UVSE nyerte mindhárom országos leány utánpótlás bajnokságot!

Hatalmas teljesítmény! Gratulálunk a lányoknak és edzőiknek!

A nagyszerű csapatmunka mellett számomra külön örömöt jelentett, hogy Panka mindkét találkozón kiválóan játszott, center akciógólokkal, megúszás és szabaddobásgólokkal, labdaszerzésekkel járult hozzá csapata sikereihez.
A serdülő mérkőzés képei (csapatfotókkal): http://20140614bvscserd.ritz.fotoalbum.hu/


Módosítás dátuma: 2014. június 14. szombat, 19:20
 

Hozzászólás

Név:
Tárgy:
Hozzászólás:
  A biztonsági kód. Csak kisbetűs szavak, szóközök nélkül.
Biztonsági kód: