logo

Login FormTudósítások
Fantasztikus játékkal dupla UVSE bajnoki cím a lányoknál! PDF Nyomtatás E-mail
2014. június 14. szombat, 19:05

Thumbnail
A 2014. évi országos serdülő leány bajnokcsapat

Leány serdülő és ifi országos bajnokságban igazi döntőt rendeztek ma a Szőnyi úton. Ifjúsági korosztályban kiemelkedett a mezőnyből a BVSC és UVSE együttese, hiszen minden ellenfelüket könnyedén győzték le, a margitszigeti első mérkőzésen viszont három góllal a vendég vasutasok jobbnak bizonyultak a liláknál. Ezért szinte lehetetlen küldetés előtt álltak az újpestiek: idegenben kellett legalább négy góllal nyerniük.

Hatalmas iramban kezdődött a találkozó, amely végig megmaradt, s bajnoki döntőhöz méltóan magas színvonalú küzdelem alakult ki. Az első két negyedben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a harmadik negyed közepén zsinórban kapott három gólt a hazai gárda, amivel hirtelen elérhető közelségbe került a bajnoki cím a lilák számára. Innen még visszajött a BVSC egy gólra, de 2:40-el a vége előtt nagy hajrát indított az Újpest: előbb Sikter Dia lőtt bombagólt szabaddobásól, majd hátrányból Vogt Vivi majdnem az egész pályát víz alatt átúszva szerzett remek akciógólt, s végül az egész meccsen kiválóan játszó Azumah Franciska védhetetlen átlövésgóljával négyre növelte az előnyt. A hátralévő fél percben a BVSC már nem tudott mit kezdeni a szoros emberfogással, így hihetetlen végjátékkal (összesítésben azonos pontszámmal, ám jobb egymás elleni eredménnyel) az UVSE nyerte az országos leány ifjúsági bajnokságot. Fantasztikus élmény volt, a lányok is eufórikus állapotban ugrottak vízbe edzőjükkel, Áts Bertalannal.

Serdülőben az első találkozón döntetlen született, ám a BVSC egy hete súlyos vereséget szenvedett a Szentes otthonában, így már döntetlen esetén is a vendég UVSE-nek állt a zászló. Jól is kezdett a vendég csapat, két gyors góllal magához ragadta a kezdeményezést. Ezután szinte végig arról szólt a találkozó, hogy a mieink előnyt szereztek, majd a BVSC újra és újra felzárkózott döntetlenre, ám a vezetést nem tudta megszerezni.Az utolsó percben 10-10-es állásnál időt kért a hazai csapat, de egy kimaradt szabaddobást követően büntetőt harcolt ki az UVSE, amelyet belőve eldőlt ez a bajnokság is. A 11-10-es újpesti siker egyben azt is jelentette, hogy 2012-höz hasonlóan újra az UVSE nyerte mindhárom országos leány utánpótlás bajnokságot!

Hatalmas teljesítmény! Gratulálunk a lányoknak és edzőiknek!

A nagyszerű csapatmunka mellett számomra külön örömöt jelentett, hogy Panka mindkét találkozón kiválóan játszott, center akciógólokkal, megúszás és szabaddobásgólokkal, labdaszerzésekkel járult hozzá csapata sikereihez.
A serdülő mérkőzés képei (csapatfotókkal): http://20140614bvscserd.ritz.fotoalbum.hu/


Módosítás dátuma: 2014. június 14. szombat, 19:20
 
Maximális pontszámmal bajnok a BVSC fiú gyermek csapata PDF Nyomtatás E-mail
2014. június 10. kedd, 17:40

Thumbnail
A 2014. évi országos fiú gyermek bajnokcsapat

Szombaton a BVSC fiú gyermek csapata 12-6 arányban legyőzte az egrieket, így százszázalékos teljesítménnyel megnyerte az országos gyermek bajnokságot! Kétség sem férhet hozzá, hogy a legerősebb együttes hódította el a címet, hiszen amíg ellenfelei (a korábbi évekhez hasonlóan) idén is rendre körbeverték egymást, addig a mieink a hatcsapatosra szűkített felsőház összes tagját négyszer verték meg az idényben.

A legnehezebb mérkőzést április 23-án az Újpest ellen játszották fiaink. Ezen a találkozón dőlt el végleg a bajnoki cím sorsa hat fordulóval a vége előtt. A gyerekek már-már elhitték, hogy verhetetlenek, a meccs előtt azon gondolkodtak, hogyan fogják bedobni az edzőt a vízbe, s ez a dekoncentráltság majdnem visszaütött. A mérkőzés első felében 18 lövésből egyszer sikerült betalálni (büntetőt is hagytunk ki), míg a lilák szép csendben gyűjtögették pontjaikat. Többször már négy góllal is vezetett az ÚVSE, s mivel a negyedik negyed elején 9-5 volt az állás, nézőként kezdtük elkönyvelni a vereséget.

Lehet, hogy megijedt ellenfelünk a lehetőségtől, vagy esetleg túl korán elhitte a győzelmet, mindenesetre ekkor hirtelen megrázta magát a csapat, s három perc alatt 5 gólt lőve a fiúk megfordították a találkozót. Ellenfelünk képtelen volt reagálni a fordulatra, amiben nyilván az is közre játszott, hogy a lilák legjobbja már kipontozódás miatt a padon ült. Ezzel a kiélezett 10-9 arányú győzelemmel igazán emlékezetessé vált a bajnoki cím megszerzése.

Sem előtte, sem utána nem jelentett gondot egyetlen csapat legyőzése sem, aminek véleményem szerint a kiváló játékosállomány volt a kulcsa. Hiába esett meg, hogy a csapatkapitány három meccses eltiltást kapott, hiába voltak betegségek, illetve kezdő játékosok (ilyen-olyan okokból) hiába hiányoztak, mindig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a gárda. Amíg ellenfeleinknél általában egy-két ügyesebb gólerős játékos játszik, addig nálunk ez jóval bővebb kört jelent. Nem lehetett néhány játékos lefogásával semlegesíteni a csapat támadójátékát, mert akkor mások vállalták el a lövéseket, s a védelem tervei szertefoszlottak.

Külön öröm számomra, hogy Andris hasznos tagja lehetett a csapatnak, s néhány megmozdulása emlékezetessé tette az aktuális mérkőzést (gondolok itt átlövéseire, "pattintott ejtésére", vagy az utolsó meccsen lőtt benézős góljára).

Gratulálunk a csapatnak, és edzőinek ehhez a nagyszerű teljesítményhez! Reméljük, hogy a serdülő és ifi dupla korosztályokban is terem majd még babér ennek a tehetséges társaságnak!

Az utolsó mérkőzés képei: http://20140607eger.ritz.fotoalbum.hu/

A díjátadó képei: http://20140607dijatado.ritz.fotoalbum.hu/

Lazulás a bajnokság zárása után: http://20140607paintball.ritz.fotoalbum.hu/

Módosítás dátuma: 2014. június 10. kedd, 17:49
 
Gólzáporos győzelmek a Dunaújváros ellen PDF Nyomtatás E-mail
2014. február 16. vasárnap, 21:53

Thumbnail
Panka büntetőt érő forgatása

Vasárnap Dunaújváros ifi és serdülő leány csapatát fogadta az UVSE a Margitszigeten. Ellenfelünk ifi csapatában két olyan játékos is szerepelt, akik már több felnőtt válogatott mérkőzésen is lehetőséget kaptak, és rendszeres résztvevői a nagyválogatott összetartásainak. Komolyan kellett tehát venni a találkozót.

Hiába azonban a neves ellenfelek, csapatunk villámrajtot vett: hat perc alatt 7-0 állt az eredményjelzőn... A mérkőzés hátralévő részében azért esett néhány vendég gól is, de a 25-12-es végeredmény magáért beszél.

Serdülő korosztályban az erőviszonyok alapján eleve nagy különbségű hazai győzelemre számíthattunk, így ott a 29-6-os újpesti győzelem papírformának nevezhető.

Ellenfelünk serdülő edzőjének értékelése: http://dfve.eu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=45&Itemid=60

Módosítás dátuma: 2014. február 18. kedd, 09:02
 
Nagy gólkülönbségű győzelem a Honvéd ellen PDF Nyomtatás E-mail
2014. február 16. vasárnap, 19:45

Thumbnail
Ismétlődő jelenet: Csuti büntetőt lő

A női felnőtt bajnokság szombati fordulójában a Honvéddal kellett megküzdenie az UVSE-nek. A találkozó első jelenete előre vetítette milyen ellenállásra számíthattunk: Kuna Szonja rosszkéz oldalon kiszorított helyzetben, "nullszögből" átlőtte a labdát a kapus kezei között.

A folytatásban ontották lányaink a gólokat, míg ellenfelünk alig jutott lövéshez, s ezek közül ami elért a kapuig, azt kapusunk javarészt két kézzel borította maga elé. Mindeközben számolatlanul kaptuk a labda nélküli kiállításokat és kontrákat, de olyan nagy volt a két csapat közötti gyorsaságbeli különbség, hogy érzésem szerint akár az egész mérkőzést lejátszhattuk volna emberhátrányban, akkor is sima újpesti győzelem született volna. Végül 26-4 arányban győzött az UVSE.

Ellenfelünk egyik legaktívabb, két gólig jutó játékosa Gerendás Matilda volt, aki egy héttel ezelőtt még az Eger ifi-ben és serdülőben játszott, ősszel pedig szintén az Eger játékosaként több OB-1-es meccsen is szerepelt...

Meccsképek: http://20140215honved.ritz.fotoalbum.hu/

A többi mérkőzésen papírforma eredmények születtek: Eger-ASI 30-3, Szentes-Szeged 12-9, DFVE-BVSC 10-6.

Módosítás dátuma: 2014. február 16. vasárnap, 23:31
 
Az UVSE nyerte a Vízvári és a Lemhényi kupát is PDF Nyomtatás E-mail
2014. február 16. vasárnap, 19:42

Nagy fölénnyel az UVSE nyerte a Vízvári kupát szombaton, miután az elődöntőben 14-7 arányban győzött a Vasassal szemben, majd a döntőben 9 góllal (18-9) múlta felül a Honvédot. A bronzmeccsen a Vasas győzött a Péccsel szemben 17-5-re.

A BVSC 99-es csapata Tatabányán a 9-12. hely egyikéért küzdött. Előbb gyenge lövőszázalékkal kikaptak 6-5-re Szombathely csapatától, majd sokkal összeszedettebben játszva 11-10-re győztek az egriekkel szemben. Ezzel a 11. helyezést érték el.

Az ifiknek kiírt Lemhényi kupa elődöntőiben: Vasas - Szentes 9-5, UVSE - FTC 15-5. A döntőben 12-4 arányban győztek az újpestiek, így a serdülő után az ifi kupát is elhódították. A bronzérmet Szentes csapata szerezte meg 10-6-os Fradi elleni győzelmével.

Módosítás dátuma: 2014. február 16. vasárnap, 19:42
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 48