logo

Login FormInterjúk
Ha a bronzérmet meg tudjuk szerezni, nem leszek elégedetlen PDF Nyomtatás E-mail
2013. január 12. szombat, 18:55

Thumbnail
Petrovics Mátyás magyaráz a felnőtt csapatnak

Pénteken Petrovics Mátyást, a BVSC felnőtt női és ifi leány csapatának valamint a 96-97-es leány válogatottnak az edzőjét is sikerült felkérnem egy kis helyzetértékelésre.

Január 20-án kezdődik az ifi bajnokság. Mire számíthatunk, hova várhatjuk a csapatot?

Megmondom őszintén, legmerészebb álmom, hogy megnyerjük a bajnokságot, mindamellett, hogy nekem utánpótlás szinten továbbra sem az az elsődleges célom a játékosokkal, hogy bajnoki címeket nyerjenek. Illetve ha választhatok a között, hogy lesz 8-10 játékosom, akiből játékos lesz hosszabb távon, vagy ifi bajnok legyek, akkor biztos, hogy az előbbit fogom választani. Ettől függetlenül ez a garnitúra azt gondolom, hogy érmet mindenféleképpen kellene, hogy nyerjen, és akár bajnok is lehet a másik három-négy esélyes mellett.

Jó ideje nem látjuk az ifi kerettag játékosokat, mert a válogatottal készülnek. Ők nyilván el lesznek szokva a többiektől. Milyen lehetőségeid vannak ennek a problémának a feloldására?

Elsősorban az, hogy van egy szisztéma, amivel dolgozunk itt Laurával már 1-2 éve. Tehát az alapokat már mindenki tudja, és tudniuk kell álmukból fölriasztva is. Mondjuk ezek az alapok valóban alapok: az alapjáték, és azoknak a különböző variációi, és remélem, hogy bármikor, amikor együtt játszik ez a csapat, akkor ezt tudja hozni. A probléma pontosan arra utal, hogy itt azért rengeteg tehetséges gyerek van, hiszen nem véletlenül edzenek különböző válogatottaknál. Tőlük bizonyos szintet elvárhatok akkor is, ha nem készülnek együtt.

Módosítás dátuma: 2013. január 12. szombat, 19:12
Bővebben...
 
Nem csak az Újpestről van már szó ebben a szezonban PDF Nyomtatás E-mail
2013. január 12. szombat, 18:40

Thumbnail
Laura Stefivel a Szentes meccsen

Gruber Laurát, a BVSC leány gyermek és serdülő csapatának edzőjét kérdeztem a már hátunk mögött hagyott őszi szezonról, illetve tavaszi várakozásairól.

A bajnokságok fordulópontján serdülő csapatunk egy vereséggel és egy döntetlennel a harmadik helyen áll (kevesebb játszott meccse miatt nem második), míg a gyermek csapat jóval szerényebb teljesítménnyel jelenleg a hetedik. Hogyan értékeled az őszi idényt?

A serdülőkkel kezdeném. Nagyon sajnálatosak voltak a pontveszteségek, főleg úgy, hogy mindkét mérkőzésben benne lehetett volna a győzelem. Az Újpest ellen több sanszunk volt, mint a Szentes ellen, sajnos némi bírói hiba is belekeveredett az eredménybe. De semmiképpen nem szeretném erre fogni a dolgot, meg voltak a lehetőségeink, amelyekkel nem tudtunk élni, s ez már többször is előfordult.

Úgy érzem, hogy van valamiféle blokk a lányokban az Újpest ellen. Tehát eleve annyira izgulnak, annyira készülnek, hogy na, egyszer végre sikerüljön megverni őket, hogy ez már gátolja őket. Azt gondolom, megpróbálunk mindenféleképpen visszavágni, 27-én lesz ugyebár az Újpest meccs, mindent meg fogunk próbálni, és remélem, hogy áttörik végre ez a gát.

Módosítás dátuma: 2013. január 12. szombat, 18:48
Bővebben...
 
Beszélgetés Nádor Zsomborral, a Vodafone Pólósuli '98 edzőjével PDF Nyomtatás E-mail
2010. december 24. péntek, 12:56

Thumbnail
Így készült

Merész lépésre szántam el magam! Mivel a téli holtszezonban nincsenek mérkőzések, így annak érdekében, hogy ne laposodjon el a honlap, interjúkat fogok készíteni! Remélem, a választott témakörök, interjúalanyok pozitív fogadtatásban részesülnek majd! Kihasználva a kínálkozó alkalmat, a karácsonyi 98-as csapatbulin Nádor Zsombor edzőt kértem fel első "áldozatomnak", pontosabban riportalanyomnak. Nagy örömömre "Zsombá", aki még mindig csak 25 éves, készséggel vállalkozott a beszélgetésre.

- Mi szülők és játékosok általában csak az edzések keretében ismerjük meg az edzőt, de múltjáról, hozott tapasztalatairól csak a korábbi sztárjátékosok esetén tudhatunk bármit is. Ezért kérlek, mondj pár szót arról, hogyan kerültél kapcsolatba a vízilabdával?

- Tulajdonképpen egy érdekes dolog volt, mert 13 éves koromig mellúszóként tevékenykedtem, aminek az állt a hátterében, hogy édesapám viszonylag fiatalon, húszévesen sérülés miatt hagyta abba a játékot, és nem akarta, hogy a tanulás helyett a sport lépjen nálam előtérbe. 13 évesen aztán kiderült, hogy úszó nem leszek...

Módosítás dátuma: 2010. december 30. csütörtök, 21:26
Bővebben...